085 - 201 22 23 info@ttvtogb.nl

TOGB Historie

De afkorting TOGB staat voor Tot Ons Genoegen Berkel.

1 juni 1954 besloot een aantal mensen een tafeltennisvereniging op te richten; één van hen was zelfs tot 2003 actief lid. Vanaf 1960 speelde onze vereniging in parochiehuis Willem Huygensz, maar in 1972 ontstond het plan een eigen clubgebouw neer te zetten.

De heer Opdam Sr., destijds opperwachtmeester bij de Berkelse politie, zorgde met het ophalen van lotto- en totogelden voor het noodzakelijke beginkapitaal. Het huidige gebouw “Den Opper” is dan ook naar hem genoemd. Er moest grond gezocht, vergunningen aangevraagd, bestemmingsplannen gewijzigd, tekeningen gemaakt en een bouwonderneming ingehuurd worden. Op 19 februari 1983 werd de 1e paal geslagen door mevrouw Opdam en op 27 augustus 1983 kon het gebouw officieel geopend worden door de heer Opdam Sr. en het toen jongste lid Ronald Vijverberg.

Tot op de dag van vandaag werkt de vereniging aan het clubgebouw om het eigentijds te houden en aan de toenemende eisen te laten voldoen. Zo stond 2017 voor een groot deel in het teken van duurzame energie. Het gebouw beschikt nu over een batterij aan zonnepanelen, die ons zal helpen de kosten voor energie te drukken.

De verlichting in de kantine, hal en kleedkamers is energiezuiniger geworden en de zaalverlichting is vernieuwd volgens de geldende normen. De renovatie van de bar en de fustruimte is in 2020 voltooid en er is een geweldig grote serre aangebouwd aan de kantine. Rondom de Jeu de Boulesbanen zijn allerlei nieuwe zitjes gecreëerd en er is een authentieke stationsklok geplaatst.

Al jaren geleden heeft tafeltennisvereniging TOGB een tweede tak van sport, namelijk darten, aan de club toegevoegd. In de kantine zijn 4 vaste dartbanen, maar die kunnen worden uitgebreid met 3 extra banen voor toernooien.
En in april 2011 zijn we gestart met een derde onderdeel van de vereniging: Jeu des Boules. Place de l’Oppèr, zag er al geweldig uit, maar met de nieuwe serre en zithoekjes is de buitenruimte zonder twijfel “magnifique”

Kortom: Tafeltennisvereniging TOGB is een bloeiende vereniging met ruim 300 leden.

Accommodatie ‘Den Opper’

Clubgebouw “Den Opper” is op 23 augustus 1983 in gebruik genomen en gesitueerd op sportpark Het Hoge Land in Berkel en Rodenrijs.

Door verbouwingen en renovaties heeft het gebouw een eigentijds interieur en voldoet het aan moderne eisen. Het exterieur heeft in 2010 een ware metamorfose ondergaan en we zijn trots op het mooie resultaat. Er is een parkeerterrein aangelegd met voldoende parkeergelegenheid direct naast het gebouw. Onderdeel daarvan zijn twee plaatsen voor bezoekers die in het bezit zijn van een gehandicaptenparkeerkaart.

Op dit moment beschikken we over een zaal met 12 tafeltennistafels, een ruime kantine met bar, 4 vaste dartsbanen en 3 mobiele dartsbanen. Sinds 2022 beschikt het clubgebouw over 15 Jeu de Boulesbanen. Alle benodigde faciliteiten zijn aanwezig: toiletten, kleedkamers (dames, heren en trainer), bestuurskamer, keuken en koelruimte. De accommodatie is volledig rolstoelvriendelijk en beschikt over een apart invalidentoilet.

Uiteraard is het gebouw volgens de wettelijke bepalingen rookvrij.

Allemaal prima voorwaarden, maar ook de algehele gemoedelijke sfeer is bepalend voor een prettig verblijf. Kortom: “Den Opper” is een luxe club in tafeltennisland.