085 - 201 22 23 info@ttvtogb.nl

Milo de Boer pakt brons op het NK

De 18-jarige Milo de Boer heeft afgelopen weekend bij het NK tafeltennis in Zwolle de bronzen medaille veroverd. Hiermee is hij hard op weg om in de voetsporen van zijn vader te treden die vorig jaar (en in 2010) de nationale titel won.

Milo, die onlangs 18 jaar is geworden en afgelopen zomer zijn VWO diploma behaalde, heeft momenteel een tussenjaar en richt zich volledig op tafeltennis. Regelmatig zoekt hij trainingsstages op in het buitenland en speelde hij onlangs een interlandwedstrijd voor het Nederlandse herenteam in Sarajevo. Daarnaast is hij wekelijks te zien bij onze club waar hij traint en competitie speelt.

Vrijdagavond reisde hij al af naar Zwolle om alvast even in te spelen op het centre court om goed voorbereid te zijn. Op zaterdag startte het toernooi met het onderdeel mixed dubbel. Daar bereikte hij samen met Chana van der Venne de kwartfinale. Daarin verloren zij met 11-8 in de 5e game van de latere finalisten. In het dubbelspel stond hij met zijn vader, Michel de Boer, aan zijn zijde. Ook daar viel het doek in de kwartfinale en verloren ze met 11-8 in de 5e game.

In het enkelspel was Milo de eerste ronde vrij en lootte in de 2e ronde Nolan Schultz (ook lid van TOGB). Na een 2-0 voorsprong in games werd het 2-2, maar vervolgens schakelde Milo een tandje bij en trok de winst met 4-2 naar zich toe. In de kwartfinale op zondag trof hij Gabrielius Camara, die ook deel uitmaakt van de Nederlandse selectie. De onderlinge wedstrijden zijn vaak spannend, maar nu was Milo scherper en consistenter en sloeg zichzelf met een 4-2 overwinning naar de halve finale.

In deze halve finale stond hij tegenover niemand minder dan Trinko Keen. Een oud gediende die de titel in het enkelspel al zes keer eerder had gewonnen en ooit de nummer 16 van de wereld was. Vorig jaar trof Milo hem in de kwartfinale en ging toen met 4-0 ten onder. Deze keer bood Milo duidelijk meer tegenstand en kreeg meer vat op het lastige spel van deze ex-international. Helaas was Trinko deze dag nog net iets beter waardoor Milo met 4-2 verloor.

 
Trinko Keen won op 51-jarige leeftijd de nationale titel, net als Michel de Boer vorig jaar. Michel heeft er bewust voor gekozen zijn titel niet te verdedigen en zich te richten op coaching en begeleiding van zijn zoon Milo.

Namens TOGB kwam ook eredivisiespeler Tim Gras in actie. Bij het enkelspel sneuvelde hij in de 2e ronde tegen international Kas van Oost. Met zijn dubbelpartner Mark Smith wist Tim tot de kwartfinale te komen, maar in het mixed dubbelspel was Tim het meest succesvol. Samen met Emine Ernst, de nieuwe Nederlands kampioene, bereikte hij de halve finale waar ze verloren van de latere winnaars Dobrila Jorguseska en Kas van Oost. Helaas zijn er in het dubbelspel alleen prijzen voor de finalisten waardoor Tim niet op het podium stond.

 
                   
 
V.l.n.r.: Barry Berben, Trinko Keen, Milo de Boer, Martijn de Vries