085 - 201 22 23 info@ttvtogb.nl

Jeugdwedstrijden 5 november 2022

Team 1 – landelijk B (Riku, Razvan, Espen en Yunah)
Zij kwamen deze zaterdag niet in actie. Na 7 speelronden zijn zij op de 5e plaats geëindigd. Zij spelen de komende weken een halve competitie tegen de nummers 6 t/m 8 uit hun poule.

Team 2 – 3e klasse (Teru, Doeke, Gjalt en Noah)
Na een reeks van mooie overwinningen verloren zij vorige week van Docos en afgelopen zaterdag van ATTC uit Alphen aan den Rijn. Met nog drie wedstrijden te gaan staan zij op de tweede plaats achter Docos die vijf punten meer hebben. Zet ‘m op jongens!

 
V.l.n.r.: Doeke, Gjalt en Teru
 
Team 3 – 4e klasse (Björn, Jeffrey, Lex, Lian en Hidde)
Het team knokt zich helemaal terug en staat op positie 2 in de poule maar kan koploper Scylla helaas niet meer inhalen. Jeffrey: “We moesten vandaag tegen de treffers spelen. Na een moeizaam begin is het uiteindelijk toch gelukt, we hebben er wel lange games van gemaakt waarbij Björn de topspeler was met 19-17. Uiteindelijk is het 8-2 geworden voor TOGB. Het was een geslaagde dag. Een bedankje voor Jordy voor het invallen en Jan als gelegenheidscoach”.
 

Team 4 – 4e klasse (Jordy, Tim, Roy en Yuan)
In de tussenstand van de competitie staat Dordrecht 2 in de middenmoot, maar sinds vorige week is dat team aangevuld met oud-TOGB’er (en oud klasse 3-speler) Koen Schwartz. Een sterke speler op papier, maar ook in de wedstrijden van vandaag, hebben we moeten vaststellen. Yuan moest vandaag het TOGB-spits afbijten, tegen Alec. En zo’n eerste partij van de dag, dat is altijd even spannend en aftasten. Alec is linkshandig en heeft een sterke voorhand. Yuan wint uiteindelijk de 1e game, maakt het even spannend in de 2e, maar het kwartje valt uiteindelijk in die game zijn kant op. In de 3e game zoekt Yuan steeds beter de zwakke kanten van zijn tegenstander op en pakt die game relatief eenvoudig: 1-0 voor TOGB
In wedstrijd 2 trad Tim aan tegen Floortje. Floortje blijkt een liefhebster van snel spel te zijn. Dat kan Tim in de basis prima aan, maar ze blijkt een erg sterke voorhand te hebben. Tim wint de 1e game, maar verliest net de 2e. Relatief eenvoudig pakt Tim uiteindelijk de 3e game, maar gaat in de 4e game weer iets teveel mee in het spel van Floortje. Game 5 moest er dus aan te pas komen. Maar door minder aanvallend en meer bekeken spel pakt Tim de winnende game. 2-0 voor TOGB
Wedstrijd 3 werd die tussen Koen en Roy. Zoals al daarnet al aangegeven: Koen kan een goed potje tafeltennissen: goed in het snelle spel, maar ook in het rustige, bekeken spel. Maakt daarbij heel weinig eigen fouten, en vormt met dit alles dus een hele sterke tegenstander. Ondanks dit alles weet Roy het in de 3e game nog heel spannend te maken, maar trekt uiteindelijk helaas ook in die game aan het kortste eind. Stand 2-1
Het dubbelspel werd vandaag gespeeld tussen enerzijds Alec/Koen en anderzijds door Yuan/Tim. Tot vandaag had dit laatst genoemde koppel nog geen wedstrijd verloren in het dubbelspel, maar zoals aan alle mooie dingen kwam ook hieraan een eind: het dubbel Alec/Koen bleek heel erg goed op elkaar ingespeeld en vulden elkaar prima aan. En als je daarbij weinig fouten maakt en sterk aanvallend spel laat zien, dan wordt het wel heel erg lastig om zo’n duo te verslaan. Na het dubbel was de stand dus weer gelijk: 2-2.
In wedstrijd 5 kan Yuan aan de bak tegen Floortje. Yuan moest even wennen aan het aanvallende spel van Floortje, maar wint toch de 1e game. In de 2e game gaat hij echter teveel mee in het spel van zijn tegenstandster en staat het weer gelijk in games. In de 3e en 4e game pakt hij echter de goede draad weer op, speelt weer meer zijn eigen spel met een paar mooie ballen en weet daarmee die games naar zich toe te trekken: 3-2 voor TOGB
Roy moest daarna aantreden tegen Alec. Zoals gezegd heeft Alec een sterke voorhand en Roy had het lastig om grip te krijgen op het spel van zijn tegenstander. Ondanks een paar hele mooie ballen moest Roy uiteindelijk zijn tegenstander feliciteren en werd de stand weer gelijk: 3-3
Daarna was het de beurt aan Tim om tegen Dordrecht-troef Koen aan te treden. Het werd een wedstrijd in hoog tempo, want ook Tim is fan van snel spel. Hierbij was hij een enkele keer iets te  enthousiast in zijn aanvallen, maar als je af en toe niet iets probeert, dan weet je het niet, moet Tim gedacht hebben. Uiteindelijk bleek Koen ook te sterk voor Tim en stond het 4-3 voor Dordrecht.
 
In de wedstrijd tegen Floortje liet Roy erg solide spel zien: hoe meer Floortje aanviel, hoe beter Roy zich ging voelen, leek het wel. Hij bleef daarbij goed spreiden en wisselde korte ballen goed af met lange. Een keurige winst voor Roy die daarmee de stand weer gelijk trok: 4-4
Zo’n zelfde solide spel liet Tim daarna zien tegen Alec: Tim maakte weinig fouten, speelde goed, afwisselend spel en liet Alec niet in zijn spel komen. Hij won 3 games op rij en bracht daarmee de stand op 5-4.
Ook in de afsluitende wedstrijd tegen Yuan liet Koen zich helaas niet van de wijs brengen en het lukte ook Yuan niet het spel van Koen te doorbreken. Eindstand 5-5.
Een gelijkspel is nieuw voor de jongens van TOGB 4, tot nu werden alle wedstrijden gewonnen. Maar desondanks keken zij terug op een mooie wedstrijd, kunnen er toch weer 5 punten worden bijgeschreven bij het totaal en is de 1e plaats in de tussenstand nog steeds voor hen.
Komend speelweekend speelt het team niet, maar op zaterdag 26 november a.s. spelen zij tegen de nummer 2 uit de competitie, De Boer Taverzo 6. Een mooie wedstrijd om naar uit te kijken!
 
Yuan (links) en Tim in actie tijdens het dubbelspel
 
Team 5 – Pupillen C (Dilan, Dani van Velzen en Dani Timal)
Op zaterdag 5 november speelde Jeugd 5 uit tegen ATTC Evo-Repro in Alphen aan den Rijn. Het was 10.00 uur beginnen, dus verzamelen om 9.00 uur bij Den Opper. Coach Aad was deze keer ook de chauffeur. In de opstelling Dilan Beishuizen en Dani Timal, maar ook reserve Dani van Velzen ging mee. Het laatste plaatsje in de auto werd ingenomen door Tineke, de oma van Dilan, die wel eens wilde zien hoe het er bij het tafeltennis aan toe gaat. De eerste wedstrijd won Dilan met 3-0 tegen Jaylen, al was de 2e game na een grote voorsprong toch maar nipt met 15-13. Dani T trad daarna aan tegen de pas 8-jarige Pim. Deze tegenstander was sinds de vorige wedstrijd met sprongen vooruitgegaan en smashte veelvuldig met z’n forehand in. Dani kwam met 1-2 achter in games, maar wist uiteindelijk toch met 3-2 te winnen. Hij liet z’n tegenstander goed lopen en behaalde daarmee z’n winst. Het dubbel hebben de TOGB-ers al aardig onder de knie en werd met 3-0 gewonnen.
Na een korte pauze mocht Dani verder. Tegen Jaylen werd het een spannende pot met mooie rally’s, maar onze Dani moest toch met 9-11 in de 5e game z’n tegenstander feliciteren. Jammer, maar goed gestreden. In de laatste partij was Dilan te sterk voor de dappere Pim. Dilan bleef daarmee op 100% staan (8 uit 8).
Uitslag derhalve 4-1 voor Jeugd 5. We gaan hiermee fier op kop en ligt het kampioenschap in het verschiet. Na afloop trakteerde oma Tineke. Om 13.30 uur waren we weer retour in Berkel en Rodenrijs en werd in Den Opper nog even een balletje geslagen. Het was een leuke wedstrijddag!
Team 6 – Pupillen C ( Veronique en Cathalijne)
Coach Jan van den Driessche: “De meisjes speelden uit bij de Treffers met een prima resultaat. Veronique won de 1e partij met 3-1 en de 2e met 3-0. Cathalijne won de 1e partij met 3-0 en de 2e met 3-1. Het dubbelspel gaf de coach af en toe wat rillingen, de dames dachten dat je best kon praten tijdens het spel, maar alsnog gewonnen”. 
Toevoeging van de dames zelf: “We speelden een wedstrijd in Roelofarendsveen. We hadden ook al een keer eerder tegen hun gespeeld. We vonden zelf dat het best goed ging. Bij een van de jongens was het lastig om te winnen want hij speelde met veel effect, maar met de tips van onze coach lukte het wel. Bij het dubbelen was onze aandacht een beetje weg en waren we veel aan het praten. Bij de laatste wedstrijden hebben we onze focus weer opgepakt en goede wedstrijden gespeeld. We zien het terug als een leuke wedstrijd met veel gelach”.
 
Veronique in actie en Cathalijne als scheidsrechter