085 - 201 22 23 info@ttvtogb.nl

Jeugdteam 1 strijdend ten onder

Het eerste jeugdteam heeft afgelopen zaterdag gevochten als leeuwen. Om de finale van het landskampioenschap te behalen moest er met 8-2 worden gewonnen van Hercules uit Terborg, waar ze vorige week 7-3 van verloren.
Een lastige uitgangspositie, maar in de sport is niets onmogelijk.

Vooraf was de tactiek bepaald om TOGB-er Rick Bakker te laten starten tegen Daan Sanders, de kopman van Hercules. Omdat Rick vorige week van Daan won, hoopten de jongens gelijk een mokerslag uit te kunnen delen. Helaas pakte het anders uit dan gehoopt. Rick speelde te passief en gaf daarmee de kopman van Hercules vrij spel.
Oliver Beemer was in vorm en maakte de 1-0 achterstand heel snel ongedaan door met overtuigend spel Aron Sanders te verslaan.
In de derde wedstrijd had Sjoerd van Heerebeek wat goed te maken van de week ervoor. Daar verloor hij onverwachts van Evi en Have. Maar Sjoerd was gefocust en gebrand om deze keer wel te winnen en dat deed hij met 3-0.

De voorsprong voor TOGB was helaas van korte duur. In het dubbelspel waren Rick Bakker en Oliver Beemer niet opgewassen tegen de gebroeders Sanders. Door een 3-0 verlies stonden de teams weer gelijk: 2-2.
Vanaf nu moesten alle partijen gewonnen worden om de felbegeerde finale te behalen. Er was nog wel een kleine escape: als TOGB met 7-3 zou winnen, dan zouden de games geteld moeten worden en de doorslag geven.

In de 5e wedstrijd nam Oliver Beemer het op tegen Daan Sanders. De kopman van Hercules liet zijn klasse zien en haalde met 3-0 het 3e punt binnen voor zijn team. Nu mocht TOGB echt geen steken meer laten vallen.

Met deze extra spanning had Rick Bakker het moeilijk tegen Evi ten Have. Gelukkig kon hij in de beslissende 5e game de spanning van zich afgooien en trok de wedstrijd met 3-2 naar zich toe.
Hetzelfde gold voor Sjoerd van Heerebeek. In zijn wedstrijd tegen Aron Sanders kwam het ook aan op de 5e game, maar hij hield het hoofd koel en won met 11-5. TOGB stond weer op voorsprong: 4-3.
Door de 3-1 overwinning van Oliver Beemer op Evi ten Have liepen de jongens uit naar een 5-3 voorsprong. Zou het ze nog lukken?
De wedstrijd tussen de Terborgse kopman Daan Sanders en Sjoerd van Heerebeek was een hele belangrijke. Zou Sjoerd kunnen stunten? Het was een waar gevecht waarin Sjoerd op een 2-1 voorsprong in games kwam. Helaas was het niet genoeg en maakte Daan Sanders het laatste punt en bezorgde zijn team Hercules de finaleplaats voor het landskampioenschap.

 
Uiteraard is de teleurstelling groot, maar de jongens hebben geknokt tot het laatste punt.
Het team neemt afscheid van de jeugd als de nummer 3 van Nederland, een hele mooie prestatie!