085 - 201 22 23 info@ttvtogb.nl

Heren 1 verliest van landskampioen

Zaterdagmiddag 1 oktober was er in Zoetermeer een waar tafeltennisspektakel te zien. Onze mannen van heren 1 gingen op bezoek bij de huidige landskampioen deBoer Taverzo en verkochten hun huid duur.
Nederlands kampioen Michel de Boer bleef wederom aan de kant en stond het team bij als coach. Voor deze wedstrijd kon TOGB, net als vorige week, beschikken over Milo de Boer en Xavier Peral Parent. Derde speler was meervoudig Afrikaans kampioen Segun Toriola. Deze 48-jarige Nigeriaan is een werkelijke tafeltennislegende met vijf keer deelname aan de Olympische Spelen.
Milo beet het spits af tegen Camara, die vandaag als kopman optrad. Na 1-1 in games nam Milo een 7-2 voorsprong in game 3. Alsnog kwam Camara langszij (14-12) en pakte ook de vierde game. De wedstrijd tussen Xavier en de verdediger Jakub Folwarski was een waar spektakel. Voor het aanwezige publiek was het optimaal genieten van fantastische rally’s. Uiteindelijk verloor de Spanjaard in Berkelse dienst met 11-7 in de 5e game. In de derde wedstrijd liet Segun zien dat hij nog steeds ontzettend goed kan tafeltennissen. Hij zette het eerste punt voor TOGB op het scorebord door de Belgische ex-international Vostes met 3-1 te verslaan.
Na de pauze kende Xavier geen moeite met Camara en zorgde voor de gelijkmaker, 2-2. Tegen Vostes kon Milo in game 1 en 2 nog goed aanklampen maar vandaag was de Belg te sterk. Segun kwam in zijn tweede partij tegen de verdedigende Folwarski niet lekker in zijn spel en moest zich met 3-1 gewonnen geven. Ook het dubbelspel was een prooi voor landskampioen waarmee de eindstand op 5-2 kwam.
‘Tegen dit sterke team zijn wij blij met twee punten, al had er vandaag wel meer in gezeten’, aldus coach Michel de Boer.