085 - 201 22 23 info@ttvtogb.nl

Heren 1 trots op 2e plaats

Op zaterdag 17 december reisde ons eerste herenteam af naar Hilversum om het in de Eredivisiefinale op te nemen tegen streekgenoot De Boer Taverzo uit Zoetermeer. Onze mannen hadden voorafgaand aan het seizoen het doel gesteld om te handhaven in de eredivisie door bij de beste vier te eindigen. Dat ze uiteindelijk in de finale staan is naast een prachtig historisch resultaat voor de club ook een mooie ervaring voor de twee jonge jongens, Milo de Boer (18) en Tim Gras (20).
 
Ook in de finale werden Milo en Tim opgesteld met naast hen kopman Segun Toriola, die samen met Michel de Boer meerdere keren landskampioen werd onder de vlag van FVT uit Rotterdam. In het openingsduel startte Toriola voortvarend en zette het eerste punt voor TOGB op het bord door Gabrielius Camara met 3-1 te verslaan. Tim Gras moest vervolgens de winst aan de sterke Belg Yannick Vostes laten waardoor de teams weer op gelijke hoogte stonden. In de derde partij nam Milo de Boer het op tegen de verdediger Jakub Folwarski. Een lastige speelstijl waar Milo moeilijk vat op kreeg en 3-0 verloor. Zo keken onze mannen in de pauze tegen een 2-1 achterstand aan.
Aan Segun de taak om de stand gelijk te trekken tegen Vostes. In een spannende wedstrijd waar beide mannen fantastisch tafeltennis lieten zien was het de speler van Taverzo die met 12-10, 12-10 en 11-5 de winst naar zich toe trok. TOGB stond 3-1 achter en Taverzo was nog slechts één winstpartij verwijderd van de titel. De twee jongste spelers van vandaag mochten dat gaan uitvechten. Milo moest winnen om TOGB nog in de race te houden terwijl Gabrielius Camara het winnende punt voor zijn club kon pakken. De laatste ontmoeting tussen de twee trainingsmaatjes was in het voordeel van Milo, die in de kwartfinale van het NK met 4-2 won. In Hilversum was Camara echter de betere en haalde met een 3-0 overwinning de titel binnen voor zijn club Taverzo.
 
 
“Uiteraard doet verliezen pijn, maar we mogen echt trots zijn op dit behaalde resultaat. Vandaag kwamen we in de breedte nog tekort tegen Taverzo, maar het spelen van zo’n finale is een mooie ervaring die Tim en Milo zeker mee zullen nemen in hun ontwikkeling. Speciale dank aan de sponsoren en de supporters waardoor we ons enorm gesteund voelen, op naar nog meer moois bij TOGB”, sprak coach Michel de Boer na afloop.