085 - 201 22 23 info@ttvtogb.nl

Heren 1 op koers voor Play-Offs

Zaterdagmiddag 26 februari reisden de mannen van Combilo TOGB naar Hattem. De tegenstander van die middag was één van de concurrenten voor de play-offs: VanWijnen Smash ’70.

De club, waarmee Michel de Boer in 2019 zijn 10e landstitel won, stond in het najaar nog in de finale van het landskampioenschap.
Door blessures kon de tegenstander niet in de allersterkste opstelling komen, waardoor de Berkelaren hun kansen roken.

Michel de Boer bleef aan de kant en vertrouwde op Lauric Jean, Tim Gras en Milo de Boer om de klus te klaren. Milo zette direct het eerste punt op het scorebord door op overtuigende wijze Simon Goessens te verslaan.
In de tweede wedstrijd had Lauric geen genade voor Boris de Vries. Met 11-6, 11-6 en 11-4 werd het tweede punt gepakt.
Dat Gerben Last (zilver bij de Paralympische Spelen Rio 2016 en brons bij het NK 2021) een lastige en taaie tegenstander is, ondervond ook Tim. Gerben won met 3-1 en pakte daarmee het eerste punt voor zijn team.
Uiteindelijk bleek dit het enige punt dat aan VanWijnen Smash ’70 werd gegund.

Na de pauze speelde Lauric tegen Simon Goessens. De lastige service van Goessens gaf nog wat problemen in de eerste game, maar uiteindelijk was de Belg los en noteerde een 3-1 overwinning.
Milo de Boer breidde de voorsprong verder uit. Milo liet zien dat hij de laatste tijd veel progressie heeft geboekt, wat bij de tegenstander ook niet onopgemerkt bleef. Met gevarieerd spel en een goede focus versloeg hij Gerben Last met 3-1.
De zesde wedstrijd was de enige die in 5 games werd beslist. In een gelijk opgaande strijd trok Tim gelukkig aan het langste eind. Met 11-9 won hij de 5e game en bracht de stand op 5-1.
Het zesde punt kwam van Lauric en Milo. Zij wonnen het dubbelspel met 11-9, 11-9 en 11-9.

Door deze 6-1 overwinning staan de mannen momenteel op de tweede plaats met 4 punten achterstand op de nummer 1, deBoer Taverzo 1.
De eerstvolgende wedstrijd is zondag 13 maart, thuis tegen VeerhuisWessem/Westa 1.

Het eerste jeugdteam speelde zaterdag in de kampioenspoule 5-5 tegen de concurrent Hercules uit Terborg. Rick Bakker was the Man of the Match. Hij wist als enige al zijn wedstrijden te winnen. De jongens staan nu derde in de poule, maar hebben een wedstrijd minder gespeeld.