085 - 201 22 23 info@ttvtogb.nl

Heren 1 naar 1/2 finale play-offs

Op zondagmiddag was het weer gezellig druk met de vaste (dart)supporters bij ‘Den Opper’ waar ons Eredivisieteam de zware opgave had om drie punten te behalen tegen van Wijnen/Smash ’70 uit Hattem. Met deze drie punten zouden ze niet alleen zeker zijn van de ½ finale play-offs voor het landskampioenschap, maar tegelijkertijd pakken ze daarmee ook thuisvoordeel.

Tim Gras werd door coach Michel de Boer, die zelf aan de kant bleef, vanuit tactisch oogpunt op positie 1 gezet. In de eerste wedstrijd tegen Lauric Jean, vorig seizoen spelend voor TOGB, zorgde Tim bijna voor een stunt. Hij wist tegen de sterke Belg een 5e game af te dwingen, maar trok daarin helaas wel aan het kortste eind. Milo de Boer nam het daarna op tegen de kopman van de Hattemers, Laurens Tromer (tweevoudig Nederlands kampioen). Met 11-9, 11-4 en 13-11 ging het tweede punt naar de tegenstander. Tot nu toe nog niets aan de hand want beide verliespartijen waren ingecalculeerd. Louis Reuseau, de Fransman in Berkelse dienst, had in de eerste game moeite met het lastige spel van Gerben Last (winnaar zilver en brons Paralympische spelen). Daarna zette hij orde op zaken en won drie games op rij met 11-8, 11-8 en 11-5.

Na de pauze mocht Tim het opnemen tegen Laurens Tromer. Ook Tim moest zich met 3-0 gewonnen geven waardoor de heren tegen een 3-1 achterstand aankeken. In de vijfde wedstrijd speelde Louis een zeer mooie en sterke partij tegen Lauric Jean. Net als in zijn eerste wedstrijd verloor hij de 1e game, maar won daarna met 11-6, 11-5 en 11-9 en zette het felbegeerde tweede punt op het scorebord. Een plek in de top 4 was daarmee veilig gesteld, nu was het nog belangrijk om als 2e te eindigen.
Milo de Boer maakte er een marathonpartij van tegen Gerben Last. Game 1 werd pas gewonnen bij 17-15. Na een 2-0 voorsprong in games leek de partij gespeeld, maar na verlies van 13-11 en 11-9 was alles weer mogelijk. Gelukkig hield Milo het hoofd koel in de beslissende game en zorgde voor het bevrijdende 3e punt.
Het dubbel was nog een formaliteit, maar voor de tegenstander bleek dit nog een belangrijk punt om in de top 4 te eindigen. Milo en Louis kwamen voor het eerst als duo uit in het dubbelspel. Dat pakte bijzonder goed uit en de winst leek bij een 2-1 voorsprong in games en 8-2 in the pocket tegen Laurens Tromer en Lauric Jean. Wonder boven wonder ging de 4e game alsnog naar Smash met 11-9 en waren ze ook in game 5 de baas.

Samen met De Boer Taverzo (Zoetermeer), Klimaatgroep Stars (Middelstum) en van Wijnen/Smash ’70 gaan we strijden voor de najaarstitel. Op 4 december spelen de mannen de ½ finale thuis tegen Klimaatgroep Stars, die als 3e eindigden. Mochten ze deze strijd winnen dan plaatsen ze zich voor de finale die op 17 december in Hilversum gespeeld gaat worden.

V.l.n.r.: Tim Gras, Milo de Boer, Michel de Boer en Louis Reuseau.