085 - 201 22 23 info@ttvtogb.nl

Heren 1 koploper eredivisie

Op zondagmiddag, in een bomvolle Den Opper met ruim 80 man publiek, wisten onze mannen van team 1 met 5-2 te winnen van VeerhuisWessem/Westa.
Door deze overwinning staan de mannen nu bovenaan in de eredivisie.

Nadat aan het eind van de ochtend de gezellige activiteiten voor de jeugd waren afgerond, werd de speelzaal omgetoverd tot een ware arena.
Om 14:00 uur ging de eerste wedstrijd van start waarin een zichtbaar vermoeide Lauric Jean met 3-0 verloor van de uit Letland afkomstige Wessemse kopman Arturs Rheinolds.

Aan de Nederlands kampioen, Michel de Boer, de taak om de stand gelijk te trekken. En dat lukte, met 3-1 werd Jelle Moris aan de zegekar gebonden.
Vervolgens wist ook Milo de Boer zijn wedstrijd tegen Rutger Carelse met 3-1 te winnen en bracht het team op een 2-1 voorsprong.

Tijdens de pauze mocht het jeugdlid Yenthe ’t Hoen, die was verkozen tot pupil van de week’, spelen tegen Tim Gras (speler team 1).
Tevens werd de uitslag (voorspelling van de eerste 3 wedstrijden) bekend gemaakt.

Na de pauze bouwde Lauric Jean de voorsprong verder uit door met 3-1 van Jelle Moris te winnen.
Voor Milo de Boer was de kopman van Westa vandaag een maatje te groot waardoor de tussenstand 3-2 werd in het voordeel van de TOGB-ers.
Michel de Boer won vervolgens ook zijn tweede wedstrijd van de dag. Met 11-6, 11-5 en 11-8 werd Rutger Carelse verslagen.
Het dubbelspel in de laatste wedstrijd zou het verschil moeten maken tussen een nipte of ruime overwinning.
Lauric Jean en Milo de Boer kwamen 2-1 achter in games maar zette een tandje bij en wonnen vervolgens met 11-7 en 11-3.

 
Een mooie 5-2 overwinning en de koppositie in de eredivisie, al is het met een wedstrijd meer gespeeld.
Mede dankzij het geweldige publiek, de vrijwilligers en sponsors was het een geslaagde dag en zeker voor herhaling vatbaar.
“Vandaag was een feestje, echt heel leuk”, aldus Milo de Boer.

Ook het eerste jeugdteam staat aan kop in de hoogste landelijke jeugdklasse, de kampioenspoule. Zij wonnen afgelopen zaterdag met 9-1 van TTV Hilversum en liggen nog steeds op koers voor het winnen van het landskampioenschap.

Zondag 20 maart staat voor het herenteam de topper tegen de huidige nummer twee en huidig landskampioen, deBoer Taverzo uit Zoetermeer, op de agenda.

De mannen van Combilo TOGB kunnen de steun weer hard gebruiken dus kom gerust (weer) langs om te genieten van veel tafeltennisspektakel.