085 - 201 22 23 info@ttvtogb.nl

Fietstocht en BBQ – 2021

Op zaterdag 4 september 2021 hielden we onze jaarlijkse fietstocht en BBQ. Van oorsprong bedoeld als de opening van het tafeltennisseizoen bij TOGB. Aad en Aad hadden een route van 43 km uitgestippeld, een nieuwe BBQ-crew o.l.v. Martien vd IJssel verzorgde het eten na afloop.
Na een jaartje overslaan was het toch weer gezellig om dit gebeuren te organiseren. Met een kleine beperking i.v.m. Corona, dat wel:  een maximum van 75 personen.
Dit jaar kwamen we uit op 65 fietsers (normaal 70-80) en 75 BBQ-ers (normaal 130-140). Een mooi aantal, maar het blijft natuurlijk heel jammer dat we mensen moesten teleurstellen met “de BBQ is vol”. Volgend jaar beter zullen we maar denken.

Over het weer hadden we deze dag niet te klagen: wat fris in de ochtend en daarna gewoon erg lekker. De tocht was een paar keer voorgereden en de laatste keer waren de knooppunten met snoeischaar wat beter zichtbaar gemaakt. Verdwalen mocht dus eigenlijk niet. 
We vertrokken dit keer ‘van elders’. Voor de fietsen, die niet achter op een rekje konden, had Arnold Olsthoorn van zijn oude baas Koppert  Biological Systems weer toestemming om de vrachtwagen te gebruiken. Goed gedaan Nol!! De BBQ-crew trof op vrijdag reeds haar voorbereidingen. Veel dank!


De fietstocht startte bij de Brielse Maas en liep langs het Brielse Meer en het Oostvoornse Meer naar Rockanje en via Oostvoorne en Brielle weer terug naar het startpunt.

Bijzonderheden van deze tocht:

  • Bij de koffie vooraf was de kantine, de serre en het terras een beetje Corona-proof  ingericht, maar na 18 maanden Corona was men het bij elkaar kruipen nog niet helemaal verleerd. 
  • Op weg naar het startpunt ging het niet helemaal goed: We parkeren bij het “Dagkampeerterrein”. Er zijn 2 witte bordjes met die naam; wij gaan bij het tweede bordje naar links. U raadt het al.
  • Dit keer geen zoekwerk voor de deelnemers, de organisatie wilde wat anders. Als groep kon men een limerick en maximaal 2 leuke foto’s aanleveren. Daar kwamen hele leuke dingen uit, zie verderop in dit verslag
  • Bij een terrasje, dat net open ging, schrok een wat oudere kastelein danig van de neergestreken groep. Mien Zwikstra stelde hem echter heel snel gerust met “Schenkt u de glazen maar in, ik breng het wel even rond”. Dat deed hem goed. Even later ging Mien zelfs met de fles wijn rond!
  • Ook Koos van Os hebben we onderweg in de bediening gezien.
  • Een groep van ons (de debutantes) vroeg zich af of ze niet verdwaald waren toen ze onderstaande bordjes tegenkwamen. 
    Om 10.30 uur zaten we op de fiets en om 16.15 uur exact was ieder weer terug. Een voorbeeldige groep! Keurig op tijd kwamen we weer bij Den Opper aan.

Bij Den Opper was alles in gereedheid gebracht. Het was al lekker druk en de BBQ-crew stond klaar om te gaan ‘bakken’. Keurig geregeld! Met de nieuwe serre, de parasols en tafels met bankjes zag het er erg gezellig uit. Binnen verzorgden per toerbeurt 3 duo’s bardienst de drankjes. Als vanouds! Allemaal bedankt!!

Dit keer heb ik slechts 1 jeugdlid gezien. Ik heb begrepen dat hij het goed naar z’n zin gehad heeft.

Bij de organisatie kwamen heel wat limericks en foto’s binnen. Toegeleverd door de volgende groepjes: de (in)Koppertjes, de 3 Musketiers, de Brielse Trappers, de Debutantes, de Groep, de Hobbyisten, de Pensioentrekkers, e.a.

Aad Bes las tijdens de BBQ de diverse limericks voor. Aad Wijsman zag bij thuiskomst de ingezonden foto’s. De kwaliteit van limericks en foto’s was  hoog, een keuze maken vonden we echter heel moeilijk en dat hebben we dan ook niet gedaan. Op de website is het terug te vinden, hieronder een fotocollage.Het was nog lang gezellig rond Den Opper. Met dank aan de deelnemers en met dank aan alle vrijwilligers!!

Namens de Activiteitencommissie

Aad Wijsman