010 - 511 71 31 info@ttvtogb.nl

Jeu de boulesinformatie

In april 2011 is ons sportcomplex uitgebreid met 11 Jeu de Boules-banen. Vanaf die datum wordt bij TOGB de Jeu de Boules-sport beoefend. Op diverse dagdelen zijn de banen geopend en is er begeleiding aanwezig, die u zal verwelkomen. Place de l’Oppèr straalt een gemoedelijk Frans sfeertje uit!

Het Jeu de Boules-gebeuren wordt getrokken door de Jeu de Boules-commissie, met ondersteuning van het Hoofdbestuur van TOGB. De Jeu de Boules-commissie zorgt voor leiding tijdens openingsuren, vangt nieuwe leden op, organiseert toernooien en vriendschappelijke ontmoetingen, biedt de mogelijkheid van training, regelt het onderhoud van de banen, . . .

De commissie wordt gevormd door Harry Docter, Peter van den Baard, Dolf v.d. Hoeven, Ben Straver, Claudia van der Hoek-Van Staveren en Aad Wijsman. Zij zijn te bereiken via jdb@ttvtogb.nl

Het Jeu de Boules-seizoen loopt van 1 april tot en met 31 oktober. De openingstijden zijn:
• Dinsdagmiddag     13.30 – 17.00 uur
• Donderdagmiddag 13.30 – 17.00 uur
• Donderdagavond   19.30 – 23.00 uur
• Zaterdagmiddag    13.30 – 17.00 uur

Ook buiten het (zomer-)seizoen wordt, indien het weer het toelaat, menige Boule geworpen. Om actief te blijven wordt in het winterseizoen op elke donderdagmiddag Koersbal gespeeld in de kantine; hiervoor zijn 2 speciale matten beschikbaar.

Maandelijks wordt er op de laatste zaterdag van de maand een toernooi georganiseerd. Verder wordt er training verzorgd voor beginners (op een zaterdagmiddag) en voor gevorderden (op een door-de-weekse avond). Daarnaast zijn er ook enkele Fun-toernooien op de zondag en vriendschappelijke ontmoetingen op door-de-weekse dagen.

Volop activiteit dus. Bij alle activiteiten staan genieten en plezier centraal.

We zijn als TOGB lid van de Regio, waardoor TOGB-leden mee kunnen doen aan door de Regio georganiseerde toernooien. Hier wordt veelvuldig gebruik van gemaakt. Jaarlijks organiseert onze club ook zelf 2 Regio-toernooien, waar Jeu-de-Boules van hoog niveau te zien is.

Uiteraard verwelkomen we graag nieuwe Jeu de Boules-leden. Contact kan opgenomen worden via jdb@ttvtogb.nl (mailto: jdb@ttvtogb.nl). De verenigingscontributie kunt u terugvinden op de lidmaatschapspagina.

Afhankelijk van het aantal aanwezige spelers kunnen er diverse spelvormen worden gespeeld. Deelname aan de competitie via de Nederlandse Jeu de Boules-bond is bij voldoende vraag een optie.

NederlandseJeuDeBoulesBond

Afhankelijk van het aantal aanwezige spelers kunnen er diverse spelvormen worden gespeeld. Deelname aan de competitie via de Nederlandse Jeu de Boules-bond is bij voldoende vraag een optie.

Net als bij het Tafeltennis en het Darten staat ook bij deze tak van sport het verenigingsleven centraal. Waarbij zoveel mogelijk mensen gebruik kunnen maken van de faciliteiten, maar waarbij de inzet van vrijwilligers niet gemist kan worden. Dan wordt gedacht aan barmedewerkers, maar ook aan vrijwilligers die het onderhoud van de banen en de rest van de buitenruimte op zich willen nemen. En zonder wedstrijd- en toernooileiding maakt een competitie geen schijn van kans.

Help mee om Jeu de Boules tot een succes te houden en meld je aan als vrijwilliger via jdb@ttvtogb.nl of via secretaris@ttvtogb.nl

Koersbalfront

Het is nu winter en dat betekent dat het Jeu de Boules op een laag pitje staat. Er zijn geen toernooien en alleen als het weer het toelaat wordt er buiten met de Boules geworpen (op de dinsdag-, donderdag- en zaterdagmiddag). Wat wel altijd doorgaat is op de...