Jeu de boulesinformatie

Jeu de boules ballenIn april 2011 is ons sportcomplex uitgebreid met 11 Jeu de Boules-banen. Vanaf die datum wordt bij TOGB de Jeu de Boules-sport beoefend. Op diverse dagdelen zijn de banen geopend en is er begeleiding aanwezig, die u zal verwelkomen.

Het Jeu de Boules-gebeuren wordt getrokken door de Jeu de Boules-commissie, met ondersteuning van het Hoofdbestuur van TOGB. De Jeu de Boules-commissie zorgt voor de leiding tijdens de openingsuren, vangt nieuwe leden op, organiseert toernooien en vriendschappelijke ontmoetingen, biedt de mogelijkheid van training, onderhoudt de banen, ....
De commissie wordt gevormd door Harry Docter, Peter van den Baard, Dolf v.d. Hoeven, Ben Straver, Claudia van der Hoek - van Staveren en Aad Wijsman. Zij zijn te bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het Jeu de Boulesseizoen loopt van 1 april tot en met 31 oktober en er zijn de volgende openingstijden:

• Dinsdagmiddag     13.30 – 17.00 uur
  • Donderdagmiddag 13.30 – 17.00 uur
  • Donderdagavond   19.30 – 23.00 uur
  • Zaterdagmiddag    13.30 – 17.00 uur

Ook buiten het (zomer-)seizoen wordt, indien het weer het toelaat, menige Boule geworpen. Om actief te blijven wordt in het winterseizoen op elke donderdagmiddag Koersbal gespeeld op een speciale mat in de kantine.

Maandelijks wordt er op de laatste zaterdag van de maand een toernooi georganiseerd, is er op de 3e vrijdagavond van de maand een Onderlinge voor vaste koppels en wordt er op de 1e vrijdagavond van de maand een training verzorgd. Daarnaast zijn er ook enkele Fun-toernooien op de zondag en vriendschappelijke ontmoetingen op door-de-weeksedagen.

Volop activiteit dus. Bij alle activiteiten staan genieten en plezier centraal.

Wij zijn als TOGB lid van de Regio, waardoor TOGB-leden mee kunnen doen aan door de Regio georganiseerde toernooien. Hier wordt veelvuldig gebruik van gemaakt. Jaarlijks organiseert onze club zelf een Regio-toernooi, waar Jeu de Boules van hoog niveau te zien is.

Uiteraard verwelkomen we graag nieuwe Jeu de Boules-leden. Contact kan opgenomen worden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De verenigingscontributie kunt u terugvinden op de lidmaatschapspagina.

NederlandseJeuDeBoulesBond

Afhankelijk van het aantal aanwezige spelers kunnen er diverse spelvormen worden gespeeld. Deelname aan de competitie via de de Nederlandse Jeu de Boules-bond is bij voldoende vraag een optie.

Net als bij het tafeltennis en het darten staat ook bij deze nieuwe tak van sport het verenigingsleven centraal. Waarbij zoveel mogelijk mensen gebruik kunnen maken van de faciliteiten, maar waarbij de inzet van vrijwilligers niet gemist kan worden. Dan wordt gedacht aan barmedewerkers, maar ook aan vrijwilligers die het onderhoud van de banen en de rest van de buitenruimte op zich willen nemen. En zonder wedstrijd- en toernooileiding maakt een competitie geen schijn van kans.

Help mee om Jeu de Boules tot een succes te houden en meld je aan als vrijwilliger via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..