085 - 201 22 23 info@ttvtogb.nl

TOGB Historie

De afkorting TOGB staat voor Tot Ons Genoegen Berkel.

1 juni 1954 besloot een aantal mensen een tafeltennisvereniging op te richten; één van hen was zelfs tot 2003 actief lid. Vanaf 1960 speelde onze vereniging in parochiehuis Willem Huygensz, maar in 1972 ontstond het plan een eigen clubgebouw neer te zetten.

De heer Opdam Sr., destijds opperwachtmeester bij de Berkelse politie, zorgde met het ophalen van lotto- en totogelden voor het noodzakelijke beginkapitaal. Het huidige gebouw “Den Opper” is dan ook naar hem genoemd. Er moest grond gezocht, vergunningen aangevraagd, bestemmingsplannen gewijzigd, tekeningen gemaakt en een bouwonderneming ingehuurd worden. Op 19 februari 1983 werd de 1e paal geslagen door mevrouw Opdam en op 27 augustus 1983 kon het gebouw officieel geopend worden door de heer Opdam Sr. en het toen jongste lid Ronald Vijverberg.

In 1999 is in de speelzaal een nieuwe, verbeterde sportvloer aangebracht. En eind 2003 is begonnen met de verplaatsing en uitbreiding van de magazijnruimte en keuken. De kantine werd hierdoor ook ruimer en het zicht op de speelzaal is aanmerkelijk verbeterd. Het 50-jarig jubileum kon in juni 2004 geheel in stijl in het vernieuwde interieur gevierd worden. En in de zomer van 2007 zijn de kleedruimtes, toiletten en bergruimte flink vergroot en helemaal in een fris, nieuw jasje gestoken.

Al jaren geleden heeft tafeltennisvereniging TOGB een tweede tak van sport, namelijk darten, aan de club toegevoegd. En in april 2011 zijn we gestart met een derde onderdeel van de vereniging: jeu des boules. Er is hard gewerkt om jeu de boulesbanen aan te leggen en een overdekt terras te maken. Het resultaat is “magnifique” geworden.

Kortom: Tafeltennisvereniging TOGB is een bloeiende vereniging met zo’n 250 leden.

Accommodatie ‘Den Opper’

Clubgebouw “Den Opper” is op 23 augustus 1983 in gebruik genomen en gesitueerd op sportpark Het Hoge Land in Berkel en Rodenrijs.

Door verbouwingen en renovaties heeft het gebouw een eigentijds interieur en voldoet het aan moderne eisen. Het exterieur heeft in 2010 een ware metamorfose ondergaan en we zijn trots op het mooie resultaat. Er is een parkeerterrein aangelegd met voldoende parkeergelegenheid direct naast het gebouw. Onderdeel daarvan zijn twee invalidenparkeerplaatsen.

Op dit moment beschikken we over een zaal met 12 tafeltennistafels, een ruime kantine met bar, 4 vaste dartsbanen en 3 mobiele dartsbanen. Sinds eind april 2011 beschikt het clubgebouw over een overkapt terras met uitzicht op 11 Jeu de Boulesbanen. Alle benodigde faciliteiten zijn aanwezig: toiletten, kleedkamers (dames, heren en trainer), bestuurskamer, keuken en koelruimte. De accommodatie is volledig rolstoelvriendelijk en beschikt over een apart invalidentoilet.

Uiteraard is het gebouw volgens de wettelijke bepalingen rookvrij. Toch is aan rokers gedacht; zij kunnen beschermd tegen wind en regen gebruik maken van de speciale rokersruimte.

Allemaal prima voorwaarden, maar ook de algehele gemoedelijke sfeer is bepalend voor een prettig verblijf. Kortom: “Den Opper” is een luxe club in tafeltennisland.