Jeu de Boules toernooien

Naast een maandelijkse toernooi zijn er Fun-toernooien, vriendschappelijke ontmoetingen, een Regio-toernooi, een Onderlinge voor vaste koppels en een Koersbal-toernooi.

Het maandelijkse toernooi. Iedere laatste zaterdagmiddag van de maand wordt er een Jeu de Boules-toernooi georganiseerd. Zowel leden als niet-leden kunnen hieraan deelnemen. Inschrijving is individueel, de wedstrijdleiding maakt de team (koppel) indeling. De winnaars ontvangen een cadeaubon. Tevens is er aan het eind van het seizoen een wisselbeker voor de deelnemer / deelneemster, die de meeste punten heeft behaald. De punten worden over 4 gespeelde toernooien berekend, speelt men meer dan 4 toernooien dan gelden de punten van de 4 hoogst gescoorde toernooien. Natuurlijk is het mogelijk minder toernooien te spelen, u dingt dan echter niet mee voor de wisselbeker. Inschrijven: op de lijst in het clubgebouw Den Opper, of op het toernooi tot uiterlijk 12.00 uur, evt. telefonisch 010-5117131. Aanwezig om 12.15 uur, het toernooi vangt om 12.30 aan en eindigt rond 17.00 uur. Kosten niet leden € 2,00 per toernooi.

Bij de Fun-toernooien onderscheiden we het Familie-toernooi en het Grootouder-Kleinkind-toernooi. Bij het Familietoernooi kan men met meerdere personen (familie, buren, vrienden, . . . ., doch minimaal 4 personen) als vaste koppels meedingen naar de fraaie Familie-bokaal. Bij het Grootouder-Kleinkind-toernooi wordt als vast koppel een toernooi gespeeld en wordt daarnaast individueel een spellencircuit afgewerkt; een toernooi bedoeld om de jonge jeugd te interesseren voor de Jeu de Boules-sport. De Fun-toernooien vinden op een zondagmiddag plaats.

We houden sinds een paar jaar vriendschappelijke ontmoetingen met Folâtre uit Pijnacker en KCC uit Capelle aan den IJssel. Er wordt dan zowel een keer uit als een keer thuis gespeeld. Dit gebeurt op een door-de-weekse middag.

Diverse TOGB-leden spelen mee met externe Regio-toernooien, waar het spelpeil redelijk hoog ligt, hoger dan bij onze club. Deze toernooien duren een hele dag. Jaarlijks organiseren wij als TOGB ook een Regio-toernooi. Dit vindt plaats op een zaterdag en duurt van globaal 10.00 uur tot 17.00 uur. Elke 3e vrijdagavond van de maand organiseren wij voor onze leden een Onderlinge competitie. Er wordt dan gespeeld met een vaste partner. Aanwezig: 19.30 uur. Start 19.45 uur. Einde uiterlijk 23.00 uur.

In de winter wordt op elke donderdagmiddag Koersbal gespeeld in de kantine. Ter afsluiting van het winterseizoen wordt een Koersbaltoernooi gehouden.

Voor alle genoemde toernooien krijgen de leden een uitnodiging via de mail. Deze uitnodiging is met een inschrijflijst ook terug te vinden op het mededelingenbord. Een overzicht met toernooidata is per jaargang terug te vinden onder het submenu.