Tafeltennis   |   Ultimate Tafeltennis   |   Darts   |   Jeu de Boules   |   Klaverjassen

 

Organisatie NK Ultimate naar TTV SVE

Na de organisatie van de eerste twee succesvolle edities van het NK Ultimate ((tafeltennis op een megatafel) door tafeltennisverening TOGB, zal dit jaar het NK georganiseerd worden bij en door tafeltennisvereniging SVE uit Utrecht. De organisatie van TOGB meldt: ‘Door de enthousiaste groep vrijwilligers, de succesvol georganiseerde voorronde van het NK in 2016, de centraal gelegen ligging en grootte van de zaal, is SVE voor ons de ideale vereniging om het stokje over te nemen. We zijn dan ook blij dat SVE bereid is gebleken de organisatie van het NK van deze groeiende en spectaculaire vorm van tafeltennis op zich te nemen.’ SVE is op haar beurt blij een topevenement als het NK Ultimate te mogen organiseren, waarmee het zichzelf verder op de kaart kan zetten als topsportvereniging.
Het NK zal worden gespeeld op zaterdag 17 juni. De komende weken zal SVE diverse topspelers en deelnemers van de voorgaande jaren benaderen voor deelname. Daaronder uiteraard de kampioenen (en wereldkampioenen!) van de afgelopen twee jaar, Boris en Martijn de Vries. Daarnaast worden vier verenigingen verspreid over het land gevraagd een voorronde te organiseren, waarbij de winnaar zich kwalificeert voor het NK. Het belooft in ieder geval net als voorgaande jaren een mooie dag te worden met Ultimate tafeltennis van het allerhoogste niveau.

Martijn de Vries volgt broer op in NK Ultimate Tafeltennis

De tweede editie van het NK Ultimate Tafeltennis, zaterdag 25 juni gespeeld bij ttv TOGB op sportpark Het Hoge Land, is een overwinning geworden voor Martijn de Vries. Hij nam daarmee de titel van zijn (geblesseerde) broer Boris over die de partijen vanaf de zijlijn belangstellend volgde.
Ultimate Tafeltennis is een nieuwe vorm van tafeltennis, waarbij op vier aaneen geschoven tafels wordt gespeeld. Op deze ‘supertafel’ ontstaat een kruising tussen tennis en tafeltennis die fysiek zwaar is, maar vooral heel spectaculair is om te doen en te zien. “Vorig jaar werden we voor de eerste keer benaderd met de vraag of we het NK wilden en konden organiseren,” aldus TOGB voorzitter Robin Jordense.
Er werd gespeeld volgens het best of drie principe in de poulefase en de kwartfinales. In de halve finales en de finale werd volgens het best of vijf gespeeld. Zestien topspelers wisten zich via kwalificaties te plaatsen. Namens de familie De Vries was Martijn present; vorig jaar niet van de partij, maar volgens insiders is hij minstens even goed als zijn broer. Andere aansprekende nieuwkomers waren Casper ter Luun en Cosmin Stan. Martin Khatchanov, Koen Hageraats en Jonah Kahn gingen op herhaling na hun geslaagde optreden in 2015. Er werden ook enkele wildcards uitgedeeld en één speler moest verstek laten gaan wegens ziekte.
Het werd een geslaagd kampioenschap, waarbij toernooileider Peter van Zomeren het geheel vakkundig wist te leiden. Hij kreeg in de organisatie hulp van een groot aantal jeugdleden van TOGB die – allemaal in een herkenbaar rood shirt gestoken – de hele dag hand- en spandiensten verrichten en daarmee bereikten dat alle wedstrijden soepel konden verlopen en er geen stagnatie optrad in de organisatie. Er kwamen veel bezoekers naar Den Opper, want het was een boeiend gezicht de spelers keihard te zien ‘werken’ op de grote tafel.
Met even na vijven de finale tussen Martijn de Vries en Jop van der Wiel. Martijn pakte de NK titel, Jop volgde als goede tweede en als derde eindigde Stefan Tromer, de jongere broer van Laurens Tromer die de tafeltenniskampioen van Nederland is. “We staan open voor het organiseren van de derde editie van de NK Ultimate in 2017; de intentie is er en de reacties na vandaag zijn enthousiast,” aldus een trotse voorzitter.

Trees Borkus-Henskens

NK Ultimate Tafeltennis zaterdag 25 juni 2016

Op zaterdag 25 juni is het eindelijk zo ver: dan vindt de tweede editie van het NK ultimate  tafeltennis plaats bij ttv TOGB in Berkel en Rodenrijs.

Ultimate tafeltennis is een nieuwe vorm van tafeltennis waarbij op vier aaneen geschoven tafels wordt gespeeld. Op deze ‘supertafel’ ontstaat een kruising tussen tennis en tafeltennis die fysiek zwaar is maar vooral heel spectaculair is om te doen en te zien. In clubgebouw Den Opper strijden zestien spelers om de nationale titel. Eén ding is zeker: er komt een nieuwe Nederlandse kampioen. Titelverdediger én wereldkampioen Boris de Vries moet namelijk verstek laten gaan vanwege een blessure.

Het NK is desondanks ook dit jaar heel sterk. De familie De Vries vaardigt deze keer Martijn af; vorig jaar niet van de partij maar volgens insiders is hij minstens even goed als zijn broer. Andere aansprekende nieuwkomers zijn Casper ter Luun en Cosmin Stan. Martin Khatchanov, Koen Hageraats en Jonah Kahn gaan op herhaling na hun geslaagde optreden in 2015.

Er werden dit jaar voor het eerst kwalificatietoernooien gespeeld – liefst vijf stuks – waarbij de inzet één ticket voor het NK was. Die voorrondes (bij SVE, Taverzo, Red Stars, Stedebroec en DOV Leeuwarden) leverden respectievelijk de volgende winnaars op: Rob Seldenrijk, Stephan Tromer, Robert van den Bosch, Roy Broersen en Thomas Kuijer.

De organisatie van het NK heeft ook een aantal wildcards uitgedeeld. Te weten aan Ibrahim Yildizlar (winnaar nationale jeugdmeerkampen bij de junioren), Henk Jan Wils, Rino Alberts, Jop van der Wiel en Ruan Greyling, waarvan een aantal opvielen tijdens de voorrondes.  

Komt dus allen naar Den Opper aan Het Hoge Land nummer 7. Het NK begint om 11.00 uur met de poulewedstrijden; de finale staat gepland voor 16.15 uur.

Meer informatie over de spelregels van ultimate, de nationale ranglijst en de officiële ultimate netten is te vinden via www.ttvtogb.nl/ultimate-tafeltennis

Berichten over ultimate tafeltennis zijn ook te volgen via Facebook: www.facebook.com/UltimateTafeltennisNederland

Roy Broersen wint voorronde NK Ultimate bij Stede Broec

Het NK Ultimate Tafeltennis blijkt een steeds grotere groep liefhebbers aan te spreken. Daarom werd bij TTV Stede Broec een extra kwalificatietoernooi georganiseerd. Op zaterdag 4 juni  2016 werden op 3 tafels Ultimate Tafeltennis potten gespeeld, waarbij Roy Broersen het toernooi uiteindelijk op zijn naam schreef. Hij plaatste zich hiermee voor het NK Ultimate Tafeltennis op zaterag 25 juni bij ttv TOGB.

Stephan Tromer wint voorronde NK Ultimate bij Enjoy & Deploy Taverzo

De inschrijving voor voorronde van Enjoy & Deploy/Taverzo op zaterdag 28 mei in Zoetermeer zat binnen een week vol. De populairiteit voor dit toernooi werd zeker waar gemaakt door de uitstekende organisatie en de sterke bezetting van het deelnemersveld op zaterdag 28 mei. 

32 deelnemers streden op drie Ultimate Tafeltennistafels om de eerste plaats en daarmee een ticket voor het NK Ultimate Tafeltennis op zaterdag 25 juni 2016 bij TOGB. Eredivisionist Stephan Tromer mocht uiteindelijk de 1e plaast in ontvangst nemen. Voor meer informatie over deze voorronde en foto's zie: http://www.taverzo.nl/taverzo-ultimate-de-fotos/

Robert van den Bosch wint voorronde Ultimate bij Red Stars

Op zaterdag 21 mei heeft Robert van den Bosch zich gekroond tot winnaar van de ultimate voorronde bij Red Stars in Venray. Hiermee kwalificeert hij zich voor het NK op zaterdag 25 juni bij ttv TOGB. Ook in het Zuiden van Nederland viel Ultimate Tafeltennis goed in de smaak. De volgende, en daarmee 3e voorronde van het NK, staat gepland op zaterdag 28 mei bij Taverzo in Zoetermeer. 

Voorronde NK Ultimate bij DOV Leeuwarden zit vol!

Voorronde NK Ultimate Tafeltennis in Noord Nederland zit vol! Een mooie line-up op zaterdag 14 mei in Leeuwarden! Henk Jan Wils, Klimaatgroepstars, eredivisie Peter Zwama, ttv Assen, tweede divisie Kevin Baron, laatstelijk tweede divisie GTTC Groningen Leon Knol, laatstelijk derde divisie, GTTC Groningen Bram Parlevliet, derde divisie FTTC Franeker David Dijkhoff, ttv Appelscha, Noordelijke eerste divisie Merijn Smid, ttv Appelscha, Noordelijke eerste divisie Jan Ale Maat, Delta Impuls, Noordelijke eerste divisie Eelke Cramer, ttv ODI, Noordelijke tweede divisie, Justin Zeeders, ttv ODI, Noordelijke tweede divisie Daan Berentsen, ttv Hercules, eerste klasse Frank Holtus, ttv Hercules, eerste klasse Joost Mulder, ttv Buitenpost, tweede klasse Johan Vogelzang, MTV'14, D-licentie Speler DOV Leeuwarden Speler DOV Leeuwarden De eerste reserve heeft zich vandaag ook al aangemeld!

Vanwege groot enthousiasme ook 5e voorronde NK ultimate bij Stede Broec

Het NK Ultimate Tafeltennis blijkt een steeds grotere groep liefhebbers aan te spreken. Vandaag werd bekend dat TTV Stede Broec een vijfde kwalificatietoernooi gaat organiseren. De voorronde bij TTV Stede Broec vindt plaats op zaterdag 4 juni aanstaande. Nadere informatie over aanvangstijden en aanmeldingen volgt zo spoedig mogelijk en is te vinden in het menu 'Voorrondes NK ultimate 2016'.

SVE vierde vereniging voorronde NK Ultimate

En ten slotte is ook de vierde vereniging bekend die een voorronde voor het NK ultimate organiseert. op 11 juni wordt ook bij het Utrechtse SVE ook gestreden om een ticket voor het NK! Meer informatie is te vinden in het menu ' Voorrondes NK ultimate 2016.

Voorronde NK Ultimate bij Red Stars Venray

Ook ttv Red Stars organiseert een voorronde voor het NK ultimate. Op zaterdag 21 mei wordt in Venray op vier ultimate tafels gestreden om één ticket voor het NK! Aanmelden of informatie aanvragen kan bij Huub Thijssen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voorronde NK Ultimate bij DOV Leeuwarden

Ook NK-voorronde Ultimate Tafeltennis in Leeuwarden De Friese hoofdstad Leeuwarden is zaterdag 14 mei het toneel van een van de voorrondes van het NK Ultimate Tafeltennis. In de zaal van DOV Leeuwarden worden twee van deze joekels van tafels geposteerd met volop ruimte voor prachtige rallies. Wil je meedoen aan deze uitdaging voor de echte hardhitters, op wedstrijdtafels die viermaal zo groot zijn als een reguliere, meld je dan snel aan! Er worden maximaal 16 tafeltennissers toegelaten. Meedoen kost slechts 7,50 euro per persoon. Voor de winnaar van deze voorronde ligt één van de felbegeerde startbewijzen klaar voor het Nederlands kampioenschap Ultimate Tafeltennis, op zaterdag 25 juni bij TOGB in Berkel en Rodenrijs. De organisatie is in handen van DOV Leeuwarden, in samenwerking met MTV'14 uit Mantgum. Wil je meedoen aan deze ultieme challenge, meld je dan aan bij Johan Vogelzang, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Voorronde NK Ultimate bij Enjoy & Deploy/Taverzo in Zoetermeer

De eerste voorronde voor het NK ultimate is bekend. Enjoy & Deploy/Taverzo houdt op zaterdag 28 mei een kwalificatietoernooi in Zoetermeer. Daar zal op de vier keer zo grote tafels worden gestreden voor eeuwige roem, maar belangrijker nog: één startbewijs voor het Nederlands kampioenschap. Dat NK, bij TOGB in Berkel en Rodenrijs, is overigens wegens organisatorische redenen met een week verschoven en zal nu op zaterdag 25 juni worden gehouden.
 
Wie interesse heeft om aan de voorronde in Zoetermeer mee te doen, kan zich melden bij Matthieu Wegh via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Het maximum aantal deelnemers is 32, dus zorg dat je er snel bij bent. Meer informatie volgt.

NK Ultimate nu met kwalificaties

Op zaterdag 18 juni 2016 organiseert TOGB de 2e editie van het NK ultimate tafeltennis. Ultimate, voor wie het nog niet weet, is tafeltennis op een vier keer zo grote tafel. Oftewel: vier keer zo groot, vier keer zo leuk!

De eerste editie vorig jaar sloeg enorm aan, zowel bij deelnemers als publiek. Winnaar Boris de Vries werd een maand na het NK in Duitsland zelfs wereldkampioen ultimate.
Dit jaar zal het deelnemersveld op een andere manier geselecteerd worden dan in 2015, toen het NK een invitatietoernooi was. In 2016 zullen er eerst vier kwalificatietoernooien worden gehouden, waarbij telkens één startbewijs voor het NK kan worden verdiend. De overige 12 spelers zullen bestaan uit de nummers 1 t/m 8 van het NK ultimate 2015 en 4 wildcards (te vergeven door de organisatie). De geplaatste spelers voor het NK 2016 naar aanleiding van de resultaten van het NK 2015 zijn: Boris de Vries, Laurens Tromer, Martin Khatchanov, Koen Hageraats, Gerben Last, Nermin Smajic, Jonah Kahn en Jochem de Hoop.

Als blijkt dat er voldoende dames en jeugd geïnteresseerd zijn in deze tak van de tafeltennissport, zal er bij het NK in 2017 onderscheid gemaakt kunnen worden tussen een dames-, heren- en een jeugdtoernooi.

Clubs gezocht om voorronde te organiseren
Het is de bedoeling dat de vier kwalificatietoernooien bij vier verschillende verenigingen worden gehouden, liefst verspreid over het land. Voor deze toernooien geldt een open inschrijving, ofwel ze staan open voor ieder niveau en zowel voor dames, heren als jeugdspelers. Er zal gemengd gespeeld worden (dus dames, heren en jeugd door elkaar). Zoals gezegd: de nummers één van deze vier toernooien plaatsen zich voor het NK ultimate tafeltennis 2016.

Om spelers van alle niveaus de mogelijkheid te geven om deel te nemen aan de kwalificatietoernooien en zich te plaatsen voor het NK, zullen deze voorrondes georganiseerd worden in weekenden in de perioden na 5 mei (finale eredivisie) en voor 18 juni (NK Ultimate). De organisatie ligt bij desbetreffende tafeltennisverenigingen. Deze verenigingen hebben bij voorkeur een accommodatie waarin plaats is voor minstens drie ultimate tafels.

Verenigingen die interesse hebben om een kwalificatietoernooi te houden worden opgeroepen om zich per mail te melden bij de organisatie van het NK: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Meer informatie over de spelregels van ultimate, de nationale ranglijst en de officiële ultimate netten is te vinden via www.ttvtogb.nl/ultimate-tafeltennis.
Berichten over ultimate tafeltennis zijn ook te volgen via Facebook: www.facebook.com/UltimateTafeltennisNederland.

Ultimate Tafeltennis toernooi bij TTV Gispen in Culemburg

Door Wim van Breenen 01-08-2015
Vrijdag 31 juli hield TTV Gispen in Culemburg hun eerste Ultimate tafeltennis dubbel toernooi. Er waren zeker 4 spelers die voor het eerst met een Ultimate tafeltennis dubbel toernooi mee deden. Iedereen was zó enthousiast dat dit toernooi er volgens jaar weer zal zijn.

Lees verder

NK Ultimate Tafeltennis

Door Jonah Kahn 01-06-2015
Ttv TOGB uit Berkel en Rodenrijs heeft op zaterdag 27 juni de primeur: het eerste ultimate tafeltennistoernooi van Nederland. Bij ultimate tafeltennis – ook wel ultimate ping of Vierertisch genoemd – wordt er op vier aaneengeschoven tafels gespeeld: een vier keer zo grote tafel dus met een dubbel zo breed net ertussen.

Lees verder

ClubgebouwtwitterfacebookTafeltennisvereniging TOGB is gevestigd in 'Den Opper'
Het Hoge Land 7
2652 EA  Berkel en Rodenrijs