KerstKippenKup 2019

Het liep weer tegen de Kerst, dus tijd om op donderdag voorafgaand elkaar met tafeltennis te bestrijden: de KerstKippenKup. Voor Senioren, maar ook voor oudere jeugdleden.

De prijzen: kip, om te precies te zijn Gildehoen. Dit jaar weer 40 deelnemers (mooi!!), die even na om 20.30 uur van start gingen. Verdeeld over 8 poules van 5 spelers. Onder hen 9 jeugdspelers. Zelfs 4 spelers van Senioren 1 deden mee: Leroy Heemskerk, Milo de Boer, Ronald Vijverberg en nieuwkomer Tim Gras. Aangevuld met jeugdspeler Rick Bakker vormden zij de 1e poule. Gespeeld werd volgens het Onderlinge-systeem: 4 wedstrijden van 5 games in de 5-kamp. De organisatie van dit toernooi (Dik Docter en Aad Wijsman) maakte bij de indeling een kapitale blunder door de winnaar van de “Wisselkip” van 2018 (Patrick Bakker) NIET in de 1e poule in te delen. Het verdedigen van zijn wisselprijs was daardoor niet mogelijk. Nogmaals sorry, sorry, sorry. Om 23.45 uur waren de uitslagen bekend en kon begonnen worden aan de prijsuitreiking. Winnaars in de poules werden Tim Gras, Luc Grünbauer, Patrick Bakker, Aad Wijsman, Dik Docter, René de Schepper, Bert Jordense en Martin Smit. Zij gingen dus met de eer strijken, maar anderen uit hun poule (volgens de Sjaak van der Stoep-logica) gingen met de kip naar huis: Milo de Boer, Willy Lia, Peter van Zomeren, Rick Wesdorp, Ilse van Es, Ed van Dijk, Bert Jordense, Jovan Bratu. Ook een aantal anderen gingen na loting met kip naar huis. Met dank aan Trees Geijp, die de loting voltrok. De “Wisselkip”, het rubberen piepkuiken, kwam in handen van Tim Gras. De gemaakte foto’s van Tim met wisselkip bleken helaas mislukt (de vloek van Patrick??), dus daarom dit keer geen foto bij het verslag!! Achter de bar zorgde het duo Henny Krak en Rick Wesdorp met hulp van anderen voor de drankjes en af en toe ’n kippenvleugeltje. Was een gezellige avond. Heren bedankt!

Aad Wijsman