Onze Fietstocht en BBQ op zaterdag 31 augustus

De opening van het tafeltennisseizoen bij TOGB-Tafeltennis stond voor zaterdag 31 augustus op de agenda.

Aad en Aad bedachten weer een fietsroute (47 km), Egon van Trier/André van der Hoeven verzorgden met de BBQ-crew weer het eten na afloop. Dit jaar waren er ruim 70 fietsers en zo’n 130 BBQ-ers. Duidelijk de moeite waard om voor te organiseren. Het weer was die dag schitterend. De tocht was een paar keer voorgereden (dank je Ria en Aad!), de voorbereidingen voor de BBQ waren op vrijdag reeds getroffen (dank je Trees, Tineke en Johan!). Arnold Olsthoorn had bij zijn oude baas Koppert Biological Systems weer toestemming om de vrachtwagen te gebruiken. Met dank! De fietstocht startte in Moordrecht en ging via Gouda, Haastrecht, Vlist, Stolwijk, Berkenwoude, De Loet, Krimpen a/d IJssel, Gouderak en met het veer weer terug naar Moordrecht.

Enkele bijzonderheden van deze tocht:
- enkele deelnemers waren op het laatst verhinderd ivm overlijdens in hun directe omgeving.
- in Moordrecht maakten we op het Industrieterrein gebruik van parkeerplaatsen bij een ‘Banketgroep’.
- in Gouda stuurde het knooppuntbord ons een straat in met aan het begin een ‘’rood bord en witte streep’’. “Dat bord geldt ook voor ouwe lui!!” kregen we van enkele voetgangers te horen. Lida V. en Aad W. weten nu ook dat ze toch echt bij die ouwe lui horen.
- Langs de Vlist was het erg druk met een groep wandelaars en fietsers die de andere kant op gingen. Dat gaat dan niet altijd zonder commentaar.
- Langs dezelfde Vlist maakten we ook gebruik van een uitnodiging om in een mooie privé-boomgaard te pauzeren. We stuurden hen als dank een kaartje.
- Tussen al het moois waren we ook nog druk bezig met het oplossen van de vragen. Vragen (in de vorm van plaatjes) die Aad Bes zoals altijd weer ingenieus opgesteld had. Een duidelijke taakverdeling binnen de groep was daarbij echter wel een vereiste: een paar lezen de route, een aantal zoekt naar de plaatjes, de rest mocht kletsen.
- 80-er Joop Snijders was door ons ingeschat op een e-bike, maar had gewoon z’n normale fiets uit de schuur gepakt. Dat was redelijk inspannend voor hem, bovendien liep hij bij Berkenwoude tegen een platte band aan. Leo Overdevest plakte ‘m vakkundig en na wat pauze en via een kortere route bereikten we toch het veer bij Gouderak.
- Tegen het einde van de route (Gouderak, Moordrecht) ging het bij een 2-tal fietsers mis, zij gingen ieder apart tegen de vlakte. Cora Straver was er het slechtste aan toe, ze brak haar pols, liep een dikke hand en dikke knie op en ook haar gezicht liep schade op. Thea van Rosmalen ging tegen een hoogje op onderuit en brak een middelvoetsbeentje. Beiden zijn inmiddels aan de betere hand.
- Mooi op tijd was ieder terug bij de auto’s en vrachtwagen, zodat we weer keurig op tijd bij Den Opper aankwamen.

Bij Den Opper was alles in gereedheid gebracht. Het was al lekker druk en men stond klaar om te gaan ‘bakken’. Keurig geregeld! De extra picknick-tafels, die de avond ervoor waren afgeleverd, kwamen goed van pas. Af en toe onderbroken door wat spetters (en wat meer) werd er volop gesmikkeld. Onder de aanwezigen ook diverse jeugdleden met hun ouders, broers/zusjes. Bravo! André van der Hoeven opende de BBQ. Er kon gegeten worden! Onderwijl nam onze voorzitter Robin Jordense ook even het woord en deed enkel plichtplegingen. Aad Bes besprak de vragen van de fietstocht en maakte de uitslag bekend. Op de eerste plaats eindigde dit keer het 4-tal Anja en Dick Krouwel, Jan Willem ter Beek en Frauwine. Dames/heren gefeliciteerd! Tot slot: de seizoenopening van Ttv TOGB mocht er ons inziens weer zijn met dank aan de deelnemers (tafeltennissers, darters, JdB-ers, e.a. ) en met dank aan alle vrijwilligers!!

Namens de Activiteitencommissie
Aad Wijsman