Berichten vanuit het bestuur

- Bar: prijzen en verbouwing
- Klein bedrag, pinnen mag

Nieuwe voorzitter barcommissie
In Irma van der Meer heeft het bestuur een enthousiaste nieuwe voorzitter van de barcommissie gevonden. Ze is met haar neus in de boter gevallen met de verbouwing van de bar en andere lopende zaken. We wensen haar veel succes in deze functie en danken Jan Verheul voor zijn inzet in de afgelopen periode. Irma stelt zichzelf aan jullie voor: Mijn naam is Irma van der Meer-in 't Veen, 49 jaar en geboren en getogen in Berkel en Rodenrijs en sinds 1,5 jaar fulltime werkzaam als afdelingssecretaresse op de verpleegafdeling Neurologie van het Franciscus Gasthuis. Ik ben getrouwd met Frans en moeder van Manouk (20 jaar) en Koert (18 jaar). Na deelname als dag fotografe aan NL-DOET ben ik in contact gekomen met VIP Lansingerland en hun vacaturebank op internet waarop ttv TOGB vroeg om barvrijwilligers. En omdat ik van mening ben dat je ook vrijwilligerswerk 'moet' doen, heb ik gesolliciteerd. Na gesprekken met een 'ballotagecommissie' :-) werd ik toegelaten als barvrijwilliger. En zo kwam ik hier bij de vereniging terecht.... Mijn indrukken tot nu toe: een heel gezellige club, leden en aanhang die elkaar soms al decennialang kennen, geen woorden maar daden, 'grote mond en een heel klein hartje', veel activiteiten, een rijke clubhistorie ... Ik voel me al aardig thuis en vind het leuk om in Den Opper bardienst te draaien en de gezelligheid mee te krijgen. En nu ben ik, geheel onverwacht, gevraagd om voorzitter van de barcommissie te worden! Na overleg met het thuisfront heb ik deze functie aanvaard en ik voel me vereerd dat ik hiervoor gevraagd ben. Het is voor mij een nieuwe ervaring en zie het als een leuke uitdaging. Ik ga mijn best doen om, samen met Bonte en Ed de taken, die behoren tot de barcommissie, zo goed mogelijk uit te voeren en ook daar net zoveel plezier aan te beleven als aan het draaien van bardienst!

Barbonnen
Barbonnen door Kirsten de Schepper namens het bestuur Onze stelregel is dat op naam van jeugdleden geen barbon aangemaakt kan worden. Op naam van de aanwezige ouder kan dat eventueel wel. Wij vragen alvorens een naam in het bestand wordt gezet gegevens aan u, zoals het emailadres en een telefoonnummer. Die NAW-gegevens worden aan iedereen gevraagd die voor het eerst een bon wil laten aanmaken.

Bar: prijzen en verbouwing
Je hebt mogelijk al gezien dat per 1 juli van een aantal drankjes de prijzen zijn verhoogd. Dat is met instemming van barcommissie en bestuur gebeurd. Waren jarenlang de prijzen bevroren..... met o.a. de btw-verhoging aan het begin van het jaar en gestegen inkoopprijzen was een kleine aanpassing nodig op slechts een paar onderdelen in ons assortiment. Heb je nog een bon staan van vóór 1 juli? Dan gelden daar de oude prijzen uiteraard. Dat zit opgesloten in het kassaprogramma. Een ander niet te missen iets is de verbouwing van de bar. Er was een lang voortraject dat niet erg wilde vlotten, maar sinds een maand of twee is de koe dan eindelijk bij de horens gevat met het maken van definitieve plannen en volgden vanaf half juni een paar weken met breekwerk en de nodige stofwolken. Inmiddels zijn we in de fase beland dat er afgewerkt kan worden. Fijn, dat de barmedewerkers en schoonmakers zonder morren improviseren en dat de leden daar begrip voor opbrengen. Want dit is een flinke klus die gedaan wordt door vrijwilligers op het moment dat zij daar tijd voor kunnen vinden. Bedankt Frank, Martien, Nico, Koos, Jos en René voor het al gedane werk en voor de klussen die nog komen.

Klein bedrag, pinnen mag
Voor de veiligheid houden we betrekkelijk weinig wisselgeld in de kassa. Wil je graag direct je bestelde consumptie afrekenen? Dat kan. Onze voorkeur gaat vanwege diezelfde veiligheid uit naar pinnen/contactloos betalen. Liever contant? Dat kan, maar spaar dan wat kleingeld voordat je naar de vereniging komt. Voor een kop koffie of een glaasje limonade hebben we van € 20,00 of meer over het algemeen niet terug of zitten dan direct zonder wisselgeld. Bedankt voor de medewerking.