Will Wassink-Dubbeltoernooi 2019

Op donderdag 13 juni sloten we het TT-Onderlinge seizoen af met het Will Wassink-dubbeltoernooi.

Dit jaar alweer voor de 7e keer. Deden bij de vorige toernooien steeds tussen de 15 en 20 koppels mee, dit keer zegge en schrijve 10 koppels?! Daar hoor ik Will z’n bedenkingen hebben!
Er waren dit keer geen jeugdkoppels, zelfs geen enkele jeugdspeler was aanwezig. Had dit te maken met de jeugd, die de dag ervoor te horen kreeg of zij al dan niet geslaagd waren? En . . . waar waren die andere senioren dan? Goed voor dit keer “Volgend jaar beter”.
De 10 koppels speelden de laatste 5 rondes van een 10-kamp, waardoor de sterkere koppels elkaar in ieder geval troffen en ook de minder sterkere koppels elkaar troffen.
De finale ging uiteindelijk tussen de nummer 1 van 2017 (Philip Buitendijk jr en Remko van Es) en de helft van nummer 1 van 2018 (Lennard Overdevest en Patrick Bakker). Remko en Philip wonnen deze best-of-5 finale met 3-1 en werden dus de kampioen van 2019. Heren, proficiat!!
Vermeldenswaardig: Rob Rutjes werd gekoppeld aan een Chinese dame Zhou Lin. Zij was al een keertje op de damesochtend (donderdagmorgen) geweest, maar zocht toch wat meer tegenstand en kwam op deze avond kennismaken. Zij sprak en schreef alleen Chinees, geen woord en geen teken Engels. Goed met de Google-translator Nederlands-Chinees hebben we toch wat informatie kunnen uitwisselen. Ze kende Elly en Minzhuo Luo, maar was geen familie. En verder weten we, dat Rob van alle markten thuis is, dus voor hem geen probleem! Gezamenlijk kwamen zij tot 2 overwinningen, keurig!
Even voor 23.00 uur waren we klaar. Was gezellig, met dank aan onze barbediening Joop en Hennie.

Voor de statistieken even de volledige uitslag:

1.  Philip Buitendijk jr. Remko van Es  10
2. Lennard Overdevest  Patrick Bakker 5 - 08 (13  04)
3. Ben Straver Hans de Boe 5 - 08 (13 - 06)
4. Sjaak Bes Cor Sannes 5 - 06 (12 - 06)
5. Piet Vijverberg Aad Wijsman 5 - 06 (10 - 08)
6. Rick Wesdorp Martin Hayes 5 - 06 (09 - 08)
7. Zhou Lin Rob Rutjes 5 - 04 (10 - 10)
8. Adrie van Lienden Maria Gillet 5 - 02
9. Bert Jordense Wim Lansbergen  5 - 00 (02 - 15)
9. Nico Koot Joost Zoetemelk 5 - 00 (02 - 15)`

Volgend jaar weer??? Dat ligt aan de animo. Ik leg de grens bij 15 koppels. Beste senioren en oudere jeugd, het ligt dus aan U.

Aad Wijsman

WillWassink2019