Finale Nederlandse Jeugd Meerkampen 2019

Op zaterdag 8 en zondag 9 juni werd de finale in Panningen gespeeld van de Nederlandse Jeugd Meerkampen (NJM).

Bij de kadetten speelde Rick Bakker en bij de junioren Milo de Boer.
Rick was als negende geplaatst (van de twaalf) en de zaterdag verliep anders dan hij op voorhand had gedacht. Hij speelde zes wedstrijden en rook alleen tegen Nico Leeuwenburg, Jonathan Claus en Jim Hendrix aan de overwinning, maar verloor ze uiteindelijk in vijf games. Tijd voor coach Leon Vijverberg voor een goede evaluatie van de dag en op zondag begon Rick gelijk met een overwinning op Luuk Houtgast. Een tegenstander die hij goed kent en waar hij al vaak van had gewonnen. Leon was toch nog niet helemaal tevreden en tegen Matan Friedman deed Rick er nog een schepje bovenop. De aanval werd iets meer gekozen en Rick won overtuigend in drie games. Daarna speelde hij weer twee wedstrijden in vijf games en kon hij helaas het verschil niet maken. Gevolg was dat Rick uiteindelijk elfde werd van Nederland. Wie kan dat zeggen ?
Milo speelde als tweede jaars kadet bij de junioren en was als elfde geplaats. Op zaterdag moest hij gelijk openen tegen de nummer twee. Dat was Gabrielius Camara, een andere kadet en een oude bekende. De twee kemphanen hebben al heel wat gevechten uitgevochten en ook deze wedstrijd was zeker de moeite waard om te bekijken. Gabrielius wist het tempo goed hoog te houden, maar Milo liet de kaas niet van de boterham eten. Uiteindelijk beet Milo in drie games in het stof. Veel tijd om bij te komen had Milo niet, want daarna moest hij het opnemen tegen de nummer een van de plaatsinglijst: Lode Hulshof. Dat werd een geweldige wedstrijd en Milo liet na een 2-0 achterstand in games zien over veel mentale veerkracht te beschikken. Hij wist Lode met goed gespreidde balen de derde en vierde game af te snoepen. Alles kwam samen in de beslissende vijfde game en daar trok Lode net aan het langste eind.
Daarna wist Milo twee wedstrijden te winnen tegen Colin Ligt en Elwin Huiden. De laatste twee wedstrijden op zaterdag wist Milo het hoge niveau vast te houden en bijna Barry Berben te kloppen. Helaas verloor Milo in de vijfde game met 14-12. Coach Michel de Boer was erg tevreden en het was tijd voor een ververdiende nachtrust.
Op zondag opende Milo tegen Jelle Moris. Voor Milo altijd een hele lastige tegenstander en de eerste twee games gingen met 9 en 6 naar Jelle. Daarna varieerde Milo meer en kreeg hij beter grip op het snelle spel van Jelle. Het werd uiteindelijk een vijfde game. Die startte op een geweldige manier als Jelle en Milo er een spektakel van maken als ze vechten om het eerste punt. De bal wisselde wel meer dan dertig keer van speelhelft, alle hoeken werden opgezocht en de bal bijna in twee helften geslagen. Milo won dat belangrijke eerste punt en liet daarna zien dat hij vandaag de betere speler is. Dat lukt hem niet in de drie partijen die daarop volgen, ook al verliest hij net in de vijfde game met 14-12 tegen Tim Gras. De mooiste wedstrijd bewaarde Milo voor het laatst als hij tegen Kas van Oost gaat spelen. Milo had nog nooit van Kas gewonnen, want deze kadet speelt sneller dan zijn schaduw. Milo begon geconcentreerd aan de partij en wist de eerste game met 11-6 redelijk eenvoudig binnen te halen. Maar daar bleef het niet bij, want hij wist de partij ‘gewoon’ te winnen in drie games. Een grote glimlach op zijn gezicht en de coach stak enthousiast en trots zijn beide gebalde vuisten in de lucht. Door dit prachtige resultaat eindigde Milo tiende van de twaalf beste junioren in Nederland.
Hiermee kwam een einde aan twee mooie, lange dagen in Panningen en ook een einde aan de tafeltennis verslagen van mijn hand. Omdat onze zoon Rik heeft besloten te stoppen met tafeltennis, eindig ik ook met mijn schrijfsels. Altijd met plezier gedaan en ‘till we meet again’.

Hans Baetens

D85J2943 BorderMaker