Zonnecellen creëren nieuwe vrijwilligers-job

Sinds de zomer van 2017 liggen op Den Opper zonnecellen voor de opwekking van elektriciteit.

Op het dak liggen 124 panelen, zo’n 200 m2. Vanaf de begane grond nauwelijks zichtbaar. Op jaarbasis leveren deze cellen globaal zo’n 32.000 kWh. Dat is wat Den Opper jaarlijks aan elektra nodig had. Ja had, want na het installeren van de nieuwe LED-verlichting in de speelzaal (mei 2019) gaan we hier dik aan overhouden. Deze zonnecellen werken wat beter als ze schoon zijn. Dus zonder vuil, vogelstront, e.d.. Eind mei zagen we iemand op het dak van Den Opper om de zonnecellen te reinigen, ‘n TOGB-vrijwilliger. Onderstaand een paar foto’s. Voorlopig is deze functie ingevuld, maar als u interesse heeft valt er over deze topfunctie te praten!!

Aad Wijsman

1 DSCF3243