3de DHC toernooi in Delft op 4 mei 2019

Op zaterdag 4 mei werd het 3de DHC toernooi in Delft gespeeld.

TOGB was hofleverancier met zes deelnemers: Gjalt Kikstra, Jeffrey Westphal, Koen Schwartz, Misha Heyman, Celina Smeele en Delano Vijverberg. Maar ook met het aantal coaches klopte TOGB de andere tafeltennisverenigingen met meer dan een neuslengte: Jan van den Driessen, Ilona Barten, Irina Salorea en ondergetekende.
De organisatie was goed en om stipt 10.00 uur nam Martijn van DHC het woord. Er werd gemixt gespeeld in grotere meerkampen (7-,8- of 9-kampen) en de indeling was op basis van het sterktegetal (rating). Op tafel zeven speelden Gjalt en Jeffrey in dezelfde poule en moesten flink aan de bak. Er zaten een paar mooie partijen bij en Gjalt had met zijn moeder (Irina) zelfs nog in de vakantie extra getraind. Dat was te merken ook, want in een sterke poule werd Gjalt netjes derde en Jeffrey pakte een zesde plaats met één winstpartij.
Op tafel zes speelde Celina en het was weer een prachtige gezicht om haar te zien spelen. De inzet was weer minimaal 100% en er werd voor elke bal gestreden. Ze had soms de meest onmogelijke ballen terug en alleen de aanval werd soms te weinig gebruikt. In de laatste partij lukte het haar net niet om na een 2-0 voorsprong, een winstpartij binnen te halen. Dat had ze van de coach wel verdiend en uiteindelijk werd ze zevende. Ook Delano speelde een goed toernooi en toverde prachtige ballen uit zijn batje. Super geconcentreerd speelde hij zijn zes wedstrijden en werd heel netjes vijfde. Tip van de coach was om op de forehand niet de backhand te gebruiken.
De laatste twee TOGB’ers Misha en Koen kwamen op tafel vier uit in dezelfde poule. Die was echt zwaar en dat hebben de jongens gemerkt. Ze moesten elke partij keihard knokken en dat heeft Koen echt geweldig gedaan. Was een klasse heeft deze kanjer en zeker de laatste partij was er een om in te lijsten. Koen bleef ervoor knokken en er waren rallies bij van meer dan 20 aanvallende slagen. Terecht kregen hij én zijn tegenstander het nodige applaus van het publiek. In vijf games haalde Koen daarmee zijn derde winstpartij binnen en werd hij gedeeld derde. Ook Misha speelde zes potjes en had soms moeite met de concentratie. Daar werkt hij echter hard aan en speelde zeker tegen het sterke Chinese meisje een hele goede wedstrijd.
Om vijf uur had iedereen zijn partijen gespeeld en werd de organisatie bedankt voor de moeite. Het was een mooie dag geweest en hebben de zes TOGB’ers in dat mooie, nieuwe toernooi shirt gestreden als leeuwen.

Hans Baetens