Jeugd 5 kampioen in voorjaarscompetitie 2019

De afgelopen voorjaarscompetitie is jeugd 5 kampioen geworden in de 5e klasse.

Celina Smeele, Koen Schwartz, Misha Heyman en Delano Vijverberg bleven ongeslagen, ze speelden slechts een keer gelijk. Ze behaalden 77 punten en hadden een voorsprong van 19 punten op nummer 2. Een hele mooie prestatie, waar de coaches Ilona Barten en Aad Wijsman apetrots op waren.

Foto 1 Kampioensteam L1050107
Foto 1: De kampioenen met hun coaches

De jongste van het spul, Koen, 9 jaar, presteerde het zelfs om geen enkele partij te verliezen. Hij won alle 24 partijen, 100 % dus. Keurig Koen! Misha deed niet veel voor hem onder en scoorde 20 overwinningen op 23 partijen (87 %). Delano speelde voor het eerst competitie en dat was in het begin even wennen, maar uiteindelijk won hij toch 14 van de 20 partijen (70 %). Celina tenslotte gooide alles in de strijd, verloor diverse keren nipt en kwam in 8 van de 20 partijen tot winst (40 %). Het dubbelspel leverde 8 keer winst op.

Foto 2 Koen 100 kampioen
Foto 2: Koen, de 100% man, met een van z’n befaamde backhand smashes

Er was deze competitie geen enkele keer een invaller nodig, er werd leuk met elkaar omgegaan en ze moedigden elkaar goed aan. Celina was hierin lekker bezig. Diverse keren speelde de reserve het dubbelspel.
Met dank aan de ouders en grootouders, die veelvuldig kwamen aanmoedigen! En met dank aan natuurlijk de trainers. Kampioen en dat betekent volgend jaar minimaal een klasse hoger. We gaan het zien. Voor het zover is spelen zij nog met enkele toernooien mee en zullen ze zeker op de zaterdagmiddag regelmatig een extra balletje komen slaan. Goed zo jongens!

Aad Wijsman