Senioren 1 kampioen in stijl tegen Sittard

Het eerste herenteam speelde op 20 april de kampioenswedstrijd in ‘Den Opper’ tegen Sittard 1.

Vanuit een volle kantine werden Clemens Bonner, Milo de Boer en Leroy Heemskerk en coach Michel de Boer luidkeels gesteund. Er moest met grote cijfers worden gewonnen om mede koploper SVE achter zicht te houden. Leroy opende gelijk heel sterk tegen Sam Geuskens. In de eerste game kon Sam nog redelijk meekomen, maar in de tweede en derde game was bijna elke bal van Leroy raak. Vooral de topspin ballen kregen een terecht applaus van het publiek. Ook Milo kon een winstpunt laten bijschrijven in zijn partij tegen Sander Gelderman, maar dat ging niet zonder slag of stoot. Milo was net terug van een internationaal toernooi in Belgie en had daar nog last van. De eerste game was er geen krachtsverschil en won Milo nipt met 15-13. Op karakter vocht hij zich door de andere twee en won verdiend in drieën. Mentaal sterk.
Na een makkelijk punt van Clemens was het aan Milo en Leroy om het vierde punt binnnen te halen. De afgelopen tijd had het dubbel het moeilijk gehad, maar tegen Sam en Sander werd de koers verlegd. De eerste game ging nog naar Sittard, maar daarna herstelde TOGB zich ijzersterk en werd er terecht gewonnen. Daarna mocht Milo achter de tafel blijven staan en speelde hij tegen Sam. Dat werd uiteindelijk het eerste punt voor Sittard, want Sam had ‘het op zijn heupen’ en elke bal die hij sloeg was óf te hard voor Milo óf te scherp. Een terechte overwinning en stond er 4-1 op het scorebord.
Vervolgens was het gedaan met de weerstand vanuit Sittard. TOGB liet zien dat ze gewoon heel goed kan tafeltennissen en alleen in de laatste wedstrijd van Leroy tegen Sander werd er één game verloren. Omdat naaste belager SVE gelijk speelde en Wilvo tot grote verrassing met 3-7 verloor, werd het ‘dream team’ van coach Michel deze seizoenshelft wederom kampioen. In de najaarscompetitie zal hij het team nóg meer ondersteunen, door zelf te spelen in de eerste divisie. Maar eerst werd het kampioenschap tot in de late uurtjes gevierd en sloot Michel af met de woorden: ‘ik ben trots op de jongens’.

Hans Baetens