Tafeltennis   |    Darts   |   Jeu de Boules   |   Klaverjassen

Jeugduitslagen 13 april 2019

Jeugd 1 (landelijk A) speelde met Rick Bakker, Mark Heezen en Ivar Noordam in Barendrecht tegen Taveba 1.

Ivar opende tegen de sterke Dennis Roggeveen. De spelers waren aan elkaar gewaagd, maar Dennis trok in drie games toch aan het langste eind. Gelukkig hadden Rick en Mark minder tegenstand tegen de twee invallers en werd het 1-2 voor TOGB. 
In het dubbel maakten Rick en Mark het erg spannend. De eerste twee games wonnen ze met mooie openingen, maar daarna kwam Taveba goed terug. Gelukkig was TOGB in de vijfde game goed bij de les en wonnen ze. Daarna moest Ivar in zijn tweede partij opgeven vanwege een blessure aan zijn elleboog en speelde Mark een bloedstollende partij tegen Dennis. Mark haalde soms onmogelijke ballen terug, maar toch won Dennis. Uiteindelijk werd het 5-5 en dat was een zwaarbevochten gelijkspel. In de laatste partij wist Rick namelijk net te winnen van Dennis in de vijfde game met 12-10 en dat is een bijzonder goede prestatie.

Jeugd 2 (landelijk C) reisde af naar Tilburg met Luc Grunbauer, Tom Luyken en invaller Cornée van Koppen om tegen TIOS’51 1 te spelen. Cornée nam de openingswedstrijd voor zijn rekening tegen Seppe van Beurden en dat deed hij zeer verdienstelijk. Toch kwam hij net iets tekort en werd het 1-0 voor TIOS. Daarmee was de koek nog niet op, want het werd zelfs 3-0. Het dubbel werd daardoor cruciaal en dat had TOGB goed in haar oren geknoopt. In een hoogstaande partij wonnen Luc en Tom en werd het eerste, welverdiende punt op het scorebord bijgeschreven. 
In de resterende vijf wedstrijden liet TOGB zien niet onder te hoeven doen voor TIOS en werden de laatste drie partijen netjes gewonnen. Zeker de partij die Cornée won van de sterke Ryan Rombouts was er een om ‘de vingers bij af te likken’. De einduitslag werd 5-5 en wonnen Tom en Cornée er elk een en Luc twee. Met nog een wedstrijd te gaan, staat team 2 op een mooie vierde plaats.

Jeugd 3 (eerste klasse) nam het op tegen Taveba 3 in Barendrecht. Bram Winkelman, Milan de Witte en Ilse van Es hadden er zin in en Bram mocht tegen Samuel Euser openen. Dat deed Bram prima en kon de openingen van Samuel goed pareren. Bram won de eerste game, maar daarna had Samuel het spel van Bram goed door en won. Ook Ilse en Milan verloren hun eerste partij, dus stond het al snel 3-0 voor Taveba. Gelukkig kon er in het dubbel iets rechtgezet worden, want Bram en Ilse waren beter op elkaar ingespeeld dan de tegenstanders. Overtuigend haalden ze het eerste punt voor TOGB binnen. Bram bleef daarna achter de tafel staan en trof in Jamaine van der Sluis een gelijkwaardige tegenstander. Het werd een spannende partij in vijf games waarin de kansen over en weer gingen. Uiteindelijk gaf de aanval in de vijfde game van Jamaine de doorslag. Ook Milan verloor zijn tweede partij en stond het 5-1. De einduitslag werd uiteindelijk 7-3 voor Taveba. Ilse verloor drie partijen, Milan won er een en Bram haalde een hele knappe overwinning binnen tegen de watersnelle Bing Romme van der Meer.

Jeugd 4 (vijfde klasse) reed naar Alphen aan de Rijn om het op te nemen tegen ATTC Evo Repro 3. Kristel Luyken, Abdel El-Wakil en Brigit Barkhof hadden nog een appeltje te schillen met ATTC, want in Berkel werd het een gelijkspel. Kristel kreeg het echter in de openingspartij gelijk moeilijk en verloor. Ook Abdel verloor ietwat onverwacht in vijf games van Quinten van der Klugt en stond TOGB met 2-0 achter. Gelukkig kon Birgit iets rechtzetten en speelde ze een fraaie partij tegen Ying Wijnhof, die ze door mooi geplaatste ballen in de vijfde game won. Dat was een breekpunt in de wedstrijd, want daarna won TOGB drie partijen op rij.
ATTC wist toch een derde punt binnen te halen, want Abdel speelde soms iets te slordig. Zo liep het uiteindelijk toch goed af voor TOGB en werd het 3-7. Een prachtige resultaat en staan ze nu op een mooie derde plaats.

Jeugd 5 (vijfde klasse) speelde een wel heel bijzondere wedstrijd in Zoetermeer. Wat was namelijk het geval, tegen Taverzo 8 konden ze kampioen worden als ze 6 punten zouden halen. Misha Heyman, Celina Smeele, Koen Schwartz (dubbel) en Delano Vijverberg waren best wel gespannen. En dat was gelijk te merken in de eerste wedstrijd van Celina tegen Niels Huurdeman. De eerste zet was voor Taverzo, maar Celina vocht terug. Na 2-1 op voorsprong te zijn gekomen wist ze toch de spanning niet meer de baas te blijven en werd het uiteindelijk 3-2 voor Niels. Daarna was Delano aan de buurt. Ook dit was een hele spannende wedstrijd. In de vijfde game was dit weer erg zichtbaar en won Taverzo ook hier net met 14-12. 
Daarna was Misha aan de buurt en die was koelbloedig!! Hij begon direct heel erg sterk en maakte dit ook geweldig af en daar was dan het welverdiende eerste punt voor TOGB! In het dubbel gingen Koen en Celina er tegenaan. Koen was de vierde man. Ook zij maakte er weer een vijf gamer van en werd het een tweede puntje voor TOGB. Vervolgens was Misha weer aan de buurt en ja hoor, die was nog steeds helemaal in de overwinnings mood! 3-0 voor Misha en daar was punt nummer drie. Nu begon het er toch op te lijken dat alles nog mogelijk was en dit merkte we direct ook aan Delano. Die scoorde met 4-11 6-11 en 5-11 het vier puntje. 
Misha was onoverwinnelijk. Zo sterk als hij was in het begin, was hij ook in zijn laatste wedstrijd. Geheel onverslaanbaar en speelde grandioos in drie games. Nu stond de teller op vijf. Iedereen wist dat er nog twee kansen waren om het laatste puntje om het kampioenschap binnen te slepen. Celina had van de vorige wedstrijden wel geleerd dat ze echt rustig moest blijven en zich geheel moest focussen op de wedstrijd, anders zou het niks worden. En dit deed ze met vlag en wimpel! 5-11 4-11 en 5-11 en ja hoor de ONTLADING! Ze vloog in de armen van haar coach (en moeder) om dit toch even te vieren. Delano had de eer om de wedstrijd af te sluiten en dat deed hij ook in stijl hoor met een mooie 3-1 in games. Het werd nog een lange middag. Nadat ze een mooie beker hadden gekregen, hebben ze er nog een gezellig middag van gemaakt met ze allen. Na de mooie uitslag van 3-7 en natuurlijk als kampioenen! 

Jeugd 6 (pupillen C) reisde af naar Nieuwland om het op te nemen tegen de koploper Tavernie 2. Thuis was het 0-10 voor de gasten geworden, dus hadden Gjalt Kikstra, Hidde Voogt en Jeffrey Westphal iets recht te zetten. In de openingswedstrijd vocht Hidde voor wat hij waard was en werd het gelijk een spannende partij. Toch trok Sem Baars aan het langste eind, maar ondanks het verschil in rating maakte Hidde het hem knap lastig. Dat was genoeg inspiratie voor Gjalt voor zijn eerste wedstrijd tegen de sterke Sem Barneveld en goed geconcentreerd spreidde hij de ballen goed op de tafel. Sem had daar geen goed verweer op en verloor. Een hele knappe prestatie van Gjalt en daardoor heeft hij nu meer partijtjes gewonnen in de voorjaarscompetitie dan verloren.
Helaas bleek Tavernie dit keer een maatje te groot te zijn voor TOGB en dat is geen wonder, want ze staan dik aan kop met 17 punten op de nummer twee. Toch heeft TOGB zich niet de kaas van het brood laten eten en bleef ze erin geloven. Prima gedaan en succes in de laatste wedstrijd tegen de nummer twee Rijnsoever.


Hans Baetens

ClubgebouwfacebooktwitterTafeltennisvereniging TOGB is gevestigd in 'Den Opper'
Het Hoge Land 7
2652 EA  Berkel en Rodenrijs