Jeugduitslagen 6 april 2019

Jeugd 1 (Landelijk A) reed met Rick Bakker, Mark Heezen en Ivar Noordam naar Klazinaveen om tegen De Treffers’70 1 te spelen.

Rick speelde de eerste wedstrijd tegen Frank Duijnisveld en daar had hij zijn handen vol aan. Won hij thuis makkelijk in drie games, nu gingen de eerste twee games met 11-9 naar Frank. Gelukkig kon Rick de derde pakken, maar won Frank de ongelofelijk spannende vierde game en werd het 1-0 voor De Treffers. Ook Ivar verloor en was het aan Mark om het eerste punt binnen te halen. Kai Timmer kreeg helemaal geen vat op de noppen (soort rubber) van Mark en het werd 2-1. Het dubbel Rick en Ivar begon daarna heel sterk en kon het afmaken in de derde game, dat lukte net niet. Ook niet in de vierde en ze verloren zelfs de vijfde. Heel ‘close’ was het wel.
Uiteindelijk werd het 6-4 voor De Treffers. Rick herstelde zich sterk en won twee partijen. Daar kon Mark niet bij achterblijven en deed hetzelfde. Ivar was er twee keer dicht bij, maar kon het vandaag niet afmaken. Hierdoor zakt TOGB een plaatsje, naar positie drie.

Jeugd 2 (Landelijk C) Luc Grunbauer, David Leeson en Timothy den Breems gingen op bezoek bij Gorkum 1 in Gorinchem. David nam de openingswedstrijd voor zijn rekening tegen Julian Kha en moest de eerste twee games laten gaan. Gelukkig herstelde David zich goed in de derde game en begon zijn opening te lopen. Dat niveau kon hij niet in de vierde volhouden en het werd 1-0 voor Gorkum. Luc kon gelukkig de stand weer gelijk trekken tegen Mathias Scheurwater, die alle drie zijn partijen verloor.
Timothy speelde zijn tweede wedstrijd erg sterk tegen Julian en maakte zijn openingen het verschil. Hierdoor werd het 3-3 en heel erg spannend. Zeker toen Luc tegen de sterkste speler van Gorkum, Jonne Poels, brutaal de eerste game pakte. Helaas trok Luc na een spannende partij aan het kortse eind. Uiteindelijk werd het 5-5 en dat kwam doordat Luc in de laatste partij tegen Julian liet zien dat hij heel goed spelen kan. Zijn topspin opening liep ‘als een trein’, maar ook Julian liet de kaas niet van zijn boterham eten. Het werd een vijfde en beslissende game en daarin liep Luc over Julian heen met 11-4. Klasse.

Jeugd 3 (eerste klasse) was vrij.

Jeugd 4 (vijfde klasse) reisde af naar Brielle om het op te nemen tegen De Sprint 1. Kristel Luyken, Abdel El-Wakil en Stefan Nastic hadden nog een appeltje te schillen met De Sprint, want in Berkel waren de gasten met negen punten naar huis gegaan. Maar makkelijk zou het niet worden, want De Sprint stond derde en TOGB vijfde voor aanvang van de wedstrijd.
Abdel begon sterk en won vrij eenvoudig. Ook Kristel liet er geen gras over groeien en zo stond het 0-2 voor TOGB. Helaas kwam Stefan te kort en werd het dubbel ook verloren waardoor de stand 2-2 werd. Uiteindelijk werd het 4-6 voor de gasten, want Abdel en Kristel speelden bijna foutloos en wonnen alle drie hun partijen. Stefan vocht voor wat hij waard was, maar keerde terug in Berkel en Rodenrijs zonder winstpunt. Het team is door deze overwinning wel een plaatsje opgeschroven in de competitie. Netjes hoor die vierde plaats.

Jeugd 5 (vijfde klasse) ging op bezoek bij Rijnsoever 7. Koen Schwartz, Misha Heyman en Delano Vijverberg zijn dit jaar een klasse apart en lieten dat in Katwijk ook zien. Het werd ‘gewoon’ 0-10 voor TOGB. Misha won twee van zijn wedstrijden in vier games en één in drie. Koen deed daar nog een schepje bovenop en won er twee in drie games en één in vier games. Delano had weer een andere variant: twee in drie games en eentje tegen de sterkste speler van Rijnsoever, Sven Peereboom, in vijf games. In die laatste wedstrijd kwam Delano met twee games voor, maar vocht Sven zich goed terug met 11-3. Gelukkig had Delano het inititatief in de laatste game en trok die met 6-11 naar zich toe. Met nog twee wedstrijden te spelen staan ze 15 punten voor op de nummer twee met nog twee wedstrijden voor de boeg. Volgende week kunnen ze al officieus kampioen worden in Zoetermeer tegen Taverzo. Komt dat zien !

Jeugd 6 (pupillen C) reed naar Rotterdam om het op te nemen tegen Alexandria’66 5. Thuis was het 3-7 voor de gasten geworden, dus hadden Lian van den Toorn, Hidde Voogt en Jeffrey Westphal iets recht te zetten. Lian opende tegen Nova van Belle en deed dat uitstekend. Ze was goed bij de les en won de eerste twee games. De derde ging naar Nova, maar in de vierde was Lian aanvallend sterk en won haar EERSTE wedstrijd in deze voorjaarscompetitie. GEFELICITEERD, klasse hoor. Blijf erin geloven en dan komt het uiteindelijk altijd goed.
Na het verloren dubbel stond het 2-2, want Hidde had verloren van de sterke Fleur van der Post en Jeffrey heel netjes gewonnen in vier games. Uiteindelijk werd het 6-4 voor de Rotterdamers. Hidde herstelde zich sterk en won twee partijen en Lian en Jeffrey elk een.

Hans Baetens