Jeugduitslagen 9 februari 2019

Jeugd 1 (landelijk A) wedstrijd uitgesteld.

Jeugd 2 (landelijk C) reisde af naar Amsterdam. Luc Grunbauer opende tegen Seth Oomen en ze waren aan elkaar gewaagd. Luc haalde de eerste game netjes met 13-15 binnen en kwam zelfs met 0-2 voor. Daarna liep de opening wat minder, maar gelukkig pakte hij toch uiteindelijk de winst in vier games. Ook Tom speelde vier games, maar Rafael de Jong was toch nét iets vaster. David Leeson speelde na een moeilijke eerste game zijn tegenstander van de tafel en zo stond het na het dubbel van Luc en David 2-2 gelijk. Daarna liep Amsterdam uit naar een 4-2 voorsprong, maar won Tom weer een punt voor TOGB tegen Lars in zijn tweede enkel partij. Uiteindelijk werd het 5-5 en dat kwam omdat TOGB er in bleef geloven. Luc en Tom hadden het niet makkelijk, maar wonnen hun wedstrijd in vijf games en dat is klasse!

Jeugd 3 (eerste klasse) speelde tegen Vriendenschaar 1 in Gouda. Milan de Witte speelde tegen Omar Abdulaal en liet er geen gras over groeien. De vorige twee ontmoetingen had Milan gewonnen en een derde werd er aan toegevoegd. Daarna had Cornée van Koppen niet veel in te brengen tegen de beste Jerica Blom en stond het 1-1. Het werd zelfs 4-1, maar toen trok Bram Winkelman aan de bel. In zijn partij tegen Omar speelde hij de pannen van het dak en in een spannende vijf gamer trok hij aan het langste eind. Dat smaakte naar meer en ook Cornée won netjes zijn eerste partij in vijf games en stond het 4-3. Jerica maakte er 5-3 van tegen Bram, maar de laatste twee potjes gingen met duidelijke cijfers naar TOGB en werd het 5-5.

Jeugd 4 (vijfde klasse) namen het op tegen Sliedrecht Sport 1. Abdel El-Wakil had het gelijk moeilijk tegen Mike Blokland, maar bleef goed achter de tafel staan. Er werd vol op de aanval gespeeld door beide spelers en uiteindelijk won Mike. Kristel Luyken trok de stand weer in evenwicht in een spannende wedstrijd tegen Harold Hak. Stefan Nastic liet de kaas ook niet van zijn boterham eten, maar had af en toe moeite met zijn backhand. Hij verloor net, maar na een gewonnen dubbel stond het netjes 2-2. Het werd zelfs 2-3, omdat Abdel zijn tweede wedstrijd best wel makkelijk won. Helaas was daarna Sliedrecht de betere partij en ook al bleef TOGB er in geloven, er werd geen partij meer gewonnen. Uiteindelijk werd het 7-3 voor Sliedrecht.

Jeugd 5 (vijfde klasse) ging op bezoek bij ATTC Evo Repro 3 in Alphen aan de Rijn. Koen Schwartz startte als kopman en kwam in de eerste game nog niet helemaal in zijn ritme. Na overleg met coach Ilona werd er in de tweede game meer op de aanval gespeeld en beter gespreid, waardoor Aron van Veldhuizen met drie maal 9-11 werd verslagen. Delano Vijverberg liet zijn klasse gelijk zien en won zijn potje redelijk eenvoudig. Die vlieger ging niet op voor Celina Smeele, want die moest diep gaan in haar partij. Wat een gevecht was dat, maar omdat Celina voor elke bal bleef strijden kwam TOGB met 0-3 voor. Ook het dubbel Koen/Delano won en daarna werd het zelfs 0-6. Helaas wist Delano daarna niet meer te winnen, maar verkocht hij zijn huid duur. Celina en Koen wonnen alle drie hun potjes en dat is echt vet. Met een grote glimlach werd de 2-8 overwinning gevierd.

Jeugd 6 (pupillen C) stapte in de auto richting Alphen aan de Rijn om tegen ATTC Evo Repro 4 te spelen. Gjalt Kikstra nam de openingswedstrijd voor zijn rekening en deed dat voortreffelijk. Hij ging gelijk in de aanval en gunde Nirai Somandin geen game. Dat deed Hidde Voogt ook met zijn tegenstander en Lian van den Toorn kreeg van haar tegenstander geen game. Het dubbel van Gjalt en Hidde was mooi om te zien en er waren soms lange rallies. TOGB won netjes en stond 1-3 voor.
Gjalt won zijn tweede partij ook, maar daarna was het de beurt aan ATTC. Het werd 4-4 en was het weer aan de ‘man of the match’ om in ieder geval een gelijkspel binnen te halen. Gjalt slaagde met vlag en wimpel. Het had niet veel gescheeld of TOGB was met een overwinning naar huis gegaan, want Hidde speelde tegen Nirai een hele goede wedstrijd. De kansen gingen over en weer en Nirai won nét. Met een mooie 5-5 reisde het team terug naar Berkel.

Hans Baetens