Jeugduitslagen 2 februari 2019

Jeugd 1 (Landelijk A) nam het thuis op tegen Hutaf 1 uit Huissen.

In de eerste wedstrijd opende Ivar Noordam tegen Mats Janssen en dat werd gelijk een spannende vijf gamer. Ivar kwam met twee games voor, maar kon het pas afmaken in de vijfde game met 11-8. Elly Luo had het moeilijk en verloor haar eerste wedstrijd nét in vijf games en ging uiteindelijk met lege handen naar huis. ‘Man of the match’ was Rick Bakker die zijn drie enkel partijen wist te winnen en het dubbel met Ivar. Al met al werd het een mooi resultaat voor het gepromoveerde vlaggenschip bij de jeugd van TOGB: 5-5.

Jeugd 2 (Landelijk C) kreeg HBC 1 op bezoek uit Heemstede. Coach Rob Rutjes had David Leeson als eerste opgesteld en die was nog niet helemaal bij de les en verloor in drie games. Ook Timothy den Breems werd duidelijk in drie sets geklopt en het was aan Tom Luyken om het eerste punt binnen te halen. De eerste twee games verloor hij van Floris Hamaker, maar de derde game haalde hij met 13-11 binnen. De twee daaropvolgende games wist Tom ook op spectaculaire wijze te winnen en werd het 1-2 voor HBC. Daarna schakelde TOGB een tandje erbij en door vechtlust werd het uiteindelijk 7-3. Een bijzondere prestatie gepromoveerde toppers! Tom won er drie, Timothy twee en David een. Luc en Tom wonnen het dubbel.

Jeugd 3 (eerste klasse) speelde thuis tegen De Treffers (R) 1 uit Roelofarendsveen. Bram Winkelman opende in zijn eerste wedstrijd tegen Stephan Hoogeveen en moest gelijk alle zeilen bij zetten. Stephan was een maatje te groot en zo kwam De Treffers met 0-1 voor. Gelukkig wist Piotr van Dijk de stand gelijk te trekken tegen Jesse Nieland en dat is klasse, want vorig jaar verloor hij nog van Jesse. Helaas wist Ilse van Es niet te winnen en ging ook het dubbel van Piotr en Milan de Witte verloren.
Als Piotr en Bram het ook niet redden in hun tweede enkelpartij, was het de beurt aan Ilse. Die laat tegen Jesse zien dat ze goed kan spelen en wint overtuigend. Hierdoor kreeg Piotr een ‘boost’ en won in een spannende partij van Daan Hollenberg. Ilse deed daar nog eens een schepje bovenop en won in een geweldige wedstrijd van de kopman Stephan. Klasse en Bram wist het gelijke spel net niet binnen te halen en werd het 4-6 voor de gasten.

Jeugd 4 (vijfde klasse) kreeg bezoek uit Katwijk van Rijnsoever 6. Abdel Elwakil liet gelijk in zijn eerste wedstrijd zien dat hij gewoon een goede tafeltennisser is en won makkelijk van Justin van der Zwart. Hierdoor werden Birgit Barkhof en Kristel Luyken geïnspireerd, want ook zij laten hun tegenstander alle hoeken van ‘Den Opper’ zien. Ook het dubbel liep lekker en zo stond het ‘ineens’ 4-0 voor TOGB. Daarna kon Rijnsoever een beetje meer tegengas geven, maar ze ontkwamen uiteindelijk niet aan een ‘pak op de broek’ met 10-0. Coach Marcel Heezen was reuze trots op zijn team en gaf ze een ‘vet’ compliment. Volgende week eens kijken tegen Sliedrecht Sport wat deze overwinning precies waard is in de voorjaarscompetitie 2019. Suc6 !

Jeugd 5 (vijfde klasse) nam het op tegen Spinmill 2 uit Aarlanderveen. Mischa Heyman had een makkie in de eerste partij van de dag en was de partij van Delano Vijverberg daarna een stuk spannender. Het waren maar drie games, maar 16-18, 12-14 en 8-11 zegt genoeg. Koen Schwartz zette TOGB weer op voorsprong en in het dubbel maakten Delano en Celina Smeele er 3-1 van. Dat ging niet zonder slag of stoot, want na een 0-2 achterstand wonnen ze de beslissende vijfde game met 11-8. Daarna moest alleen Delano nog een punt aan Spinmill laten en bleven alle andere punten gewoon in Berkel. Wat een geweldige start van de competitie: 8-2.

Jeugd 6 (pupillen C) speelde tegen Papendrecht 3. Jeffrey Westphal opende tegen Bram Korevaar en dat was gelijk een lekkere wedstrijd. Ook erg spannend en uiteindelijk trok Jeffrey nét aan het kortste eind. Ook Gjalt Kikstra en Lian van den Toorn zetten hun beste beentje voor, maar moesten de punten aan Papendrecht laten. In het dubbel bundelden Jeffrey en Gjalt hun krachten en dat leverde succes op en werd het 1-3 voor de gasten. Uiteindelijk wist Gjalt de score nog te verdubbelen en werd het 2-8. Toch niet gek in je allereerste competitie wedstrijd.

Hans Baetens