Clemens Bonner trekt Senioren 1 naar 7-3 tegen SKF in 2e divisie

Op zaterdag 2 februari startte de voorjaarscompetitie 2019 in de sfeervolle ‘Den Opper’ bij tafeltennisvereniging TOGB. Na het kampioenschap van vorig jaar speelt het eerste senioren team nu in de tweede divisie. De kampioenen Milo de Boer, Leroy Heemskerk en de nieuwe aanwinst Clemens Bonner namen het op tegen SKF 2. In de opening wedstrijd ging Leroy er gelijk vol in en met de mooiste topspinballen won hij de eerste game met 11-5. Daarna wist Ricco Gerritsen de ballen beter ‘af te blokken’ en lag de bal weer bij Leroy. Die spreidde de ballen veel beter in de volgende twee games en zette de 1-0 op het scorebord. Milo had daarna zijn handen vol aan Erik Verzijl en verloor de eerste game. Na overleg met coach Leon Vijverberg werd er in de tweede game meer op de aanval gespeeld en liep Milo snel uit naar 7-2. Met gecontroleerd spel trok hij vervolgens de wedstrijd naar zich toe en hadden de vele toeschouwers een prachtige ‘pot’ gezien. Vooral de geweldige rally in de derde game op de stand 7-5 met smashes over en weer. Wat een spektakel. Daar was ook sprake van in de eerste partij van Clemens tegen Dicky de Jong. Dicky is een uitstekende verdediger en kan bovendien ook heel hard ‘afslaan’. Maar omdat Clemens heel slim speelde en ongelofelijk hard kon smashen op fore- en backhand, won hij in drie games: 3-0 voor TOGB. In het dubbel werden Leroy en Milo van de tafel geblazen, maar kon Milo weer een puntje bijschrijven na zijn tweede enkelpartij. Dat kon Leroy niet, want tegen Dicky kreeg hij pas in de derde game door hoe hij tegen hem moest spelen. Daarna boekte Clemens in een zeer snelle partij tegen Erik zijn tweede overwinning en beet Milo diep in het stof tegen Dicky. De laatste twee partijen gingen ook naar TOGB en werd het bij Clemens tegen Ricco zelf 17-15 in de beslissende vijfde game. Wat een fantastisch begin van het seizoen: 7-3.

Hans Baetens