Dartmasters

De oliebollen zijn van tafel, ons geld hebben we weer in rook en vuur op zien gaan met oud en nieuw en gelukkig zag ik bij iedereen nog zijn vingers eraan zitten.

Na een mooi dart jaar zijn uiteindelijk de beste 16 darters van TOGB in het jaar 2018 verzameld. Door weer en wind (want het waaide en regende erg hard!) waren de darters aangekomen, sommige alleen, andere met vaders/moeders/fans en Marty Gouweleeuw had zelfs 2 walk-on girls meegenomen voor zijn opkomst! Laat Barry Hearn het maar niet zien anders krijgen we nog een boete straks... Voorafgaand was er een discussie tussen ondergetekende en toernooileider Jos: Zijn het nou de Masters 2018 of 2019? Het toernooi wordt immers gegooid in 2019, maar de spelers hebben zich geplaatst in 2018... Een discussie met een open einde waarin we graag jullie mening zouden horen hierover! Enfin, de opzet: 4 poules van 4 met de crème de la crème van het TOGB darten, vuurwerk gegarandeerd en dat 12 dagen na oud en nieuw! Er werd gespeeld volgens het traditionele 501 systeem. In de poulewedstrijden en kwartfinales 'best of 5' (eerste tot de 3), in de halve finale 'best of ' (eerste tot de 4) en in de finale 'best of 9' (eerste tot de 5). Met het steeds hoger wordende niveau wat de laatste jaren bij TOGB wordt laten zien, kan je zeggen dat alle poules ongelooflijk zwaar waren. Als je bijvoorbeeld een poule hebt met Michael Sekreve, Willem Rigter en Robin Jordense, dan weet je dat er sowieso al een kanjerT gaat sneuvelen in de poules... geen tijd om in te komen dus, gelijk vanaf het begin vlammen anders is het klaar voor je het weet! De cijfers dan: In de poulefase maar weinig 3-0, veel spannende potten en een aantal kandidaten voor de eindzege die al aan de bar mochten gaan zitten. De maximale score van 180 werd 3x gegooid, 1x door 'El Presidente' Robin Jordense en 2x in 1 partij door Maurice Bodmann, wat helaas niet mocht baten gezien het feit dat Ricardo Difirenza deze clash met 3-2 won. Paul Bartels wist als enige 100+ finishes te gooien, dat waren 115 en 119, respectievelijk Ferdi van ‘t Woudt en Dennis Immerzeel waren de spreekwoordelijke ‘sjaak’. Na alle poulewedstrijden was het deelnemersveld gehalveerd, en gingen we de kwartfinales in. De eerste kwartfinale ging tussen Lars Smit en Wilbert Schenk. Een spannende clash die 3-2 zou worden gewonnen door Wilbert. Die verrekte dubbel ook altijd, hé Lars?! De 2e kwartfinale ging tussen Willem Rigter en Dennis Immerzeel. Een mooie pot die uiteindelijk door Willem terecht werd gewonnen, 3-1 voor Willem. Ook voor Dennis: die verrekte dubbel als de druk erop staat hé?! In de 3e en 4e kwartfinale stonden 2 debutanten: Maurice en Paul. Lion Roos wist een einde te maken aan het toernooi van Maurice door hem met 3-1 te verslaan. In de laatste kwartfinale stond debutant Paul tegen gevestigde naam én titelhouder Michael Sekreve. Paul gaf Michael geen moment om in de wedstrijd te komen en versloeg hem met 3-0. Hele mooie prestatie van Paul en van Michael niet het eindstation waarop hij had gehoopt. Na de kwartfinales was er een klein momentje waar Dennis het woord nam en namens de darters Jos bedankte voor zijn onvoorwaardelijke inzet en bijdrage. Het was een idee van Paul om een kleinigheidje voor Jos te halen als aandenken en bedankje voor alles wat hij doet. Na dit 'officiële' gedeelte gingen we weer snel over tot de orde van de dag en waarvoor we allemaal gekomen waren, darten! In de halve finales kregen de darters assistentie van 2 bekwame schrijvers; Gregor van Vreden en Dennis Immerzeel hielden de scores bij. Als eerst nam Willem het op tegen Wilbert. De tank was bij Wilbert helaas leeg, en bij Willem zeker niet. Het werd 4-0 voor Willem en hij wist 1x de maximale score van 180 te gooien. De andere halve finale tussen Lion en Paul werd ook eenrichtingsverkeer. Lion had geen antwoord, zoals nog niemand vandaag, op het sterke spel van Paul en na een 4-0 overwinning gingen we ons opmaken voor een spetterende finale tussen Willem en Paul. Na een mooie opkomst van beide heren, zoals gebruikelijk bij de Masters met eigen opkomstnummer en de bijbehorende show, gingen we van start. (Master)caller Dennis riep alle scores en overgebleven finishes in de rondte terwijl Robin en Gregor het reken- en schrijfwerk deden. De finale werd helaas niet wat Paul ervan gehoopt had. Binnen mum van tijd stond het 4-0 voor Willem. Paul wist nog een leg terug te pakken, maar bij 4-1 gooide Willem de beslissende dubbel uit en kroonde hij zich tot de nieuwe ‘TOGB MASTER’! Willem, fantastisch gedaan en gefeliciteerd met de titel! Iedereen weer ongelooflijk bedankt voor zijn/haar inzet. Zonder darters/publiek/barmensen/keuken/walk on girls en toernooileider is dit niet mogelijk, shout out naar iedereen die zijn steentje bij heeft gedragen.

Dennis Immerzeel