KerstKippenKup 2018

De donderdag voor Kerst betekent de KerstKippenKup voor de Tafeltennis-senioren.

Ook wat oudere jeugd had hiervoor een uitnodiging ontvangen en deed mee. Er werd gespeeld om Kerstbout, kip, om te precies te zijn Gildehoen. Dit jaar 44 deelnemers, die even na om 20.30 uur van start gingen. Verdeeld over 8 poules van 5 resp. 6 spelers. Onder hen 5 jeugdspelers, waarvan 3 in de hoofdpoule. Ja, ja, de jeugd laat van lieverlee de senioren hun achterste zien. Gespeeld werd volgens het Onderlinge-systeem: 5 wedstrijden van 4 games in de 6-kamp en 4 wedstrijden van 5 games in de 5-kamp. Ruim voor 24.00 uur kon de balans in de diverse poules opgemaakt worden en aangevangen worden met de prijsuitreiking. Winnaar in poule 1 werd senior Patrick Bakker, nipt voor jeugdspelers Rick Bakker (geen familie), Ivar Noordam en Elly Luo. De senioren Dick Krouwel (80+) en Richard Vijverberg deelden de laatste plaats. Patrick Bakker werd daarmee winnaar van de “Wisselkip”, het rubberen piepkuiken. Winnaars in de andere poules werden Giel Vijverberg, jeugdspeler Luc Grunbauer, Bonte de Jong, Ben Straver, Ed van Dijk, Irina Sarolea en Piet Brand. Helaas voor hen volgens de Sjaak van der Stoep-logica niet automatisch een kip, daar werd per poule om geloot. Onder de overige deelnemers werd er vervolgens nog een aantal kippen verloot. Op deze manier wist winnaar Patrick Bakker toch een kip te bemachtigen (zie foto). Achter de bar zorgde het duo Ed van Dijk en Dik Docter met hulp van anderen voor de drankjes en af en toe ’n kippenvleugeltje. Heren bedankt!

Aad Wijsman

20181220 Foto DSCF3222