Tafeltennis   |    Darts   |   Jeu de Boules   |   Klaverjassen

  • Home
  • Nieuws
  • Zuid-Hollandse kampioenschappen jeugd 2019

Zuid-Hollandse kampioenschappen jeugd 2019

Het is zaterdag 12 januari en de Zuid-Hollandse jeugd kampioenschappen (ZHK) staan op het programma.

Dit jaar wordt er weer gespeeld in de Margriethal in Schiedam en daar melden zich een record aantal van 14 jeugdleden van TOGB: Celina, Ilse, Jeffrey, Gjalt, Abdel, Koen, Misha, Rick, Luc, Rik, Tom, Milan, Ivar en David. Die hebben lekker veel supporters meegenomen en ze worden begeleid door een ‘leger’ aan coaches: Piet, Peter, Aad, Jan, Lennard en Hans. Genoeg ingrediënten voor een fijne dag tafeltennis.
Eerst wordt er lekker warm gespeeld en ondertussen wordt er gekeken waar iedereen is ingedeeld en moet spelen. In de categorie beginners spelen Gjalt en Jeffrey, bij de meisjes A Ilse, B Celina, welpen/pupillen Koen en Misha, kadet/junior E Abdel, kadet/junior C Luc, Rik, Tom, Milan en David, jong volwassenen Ivar en in Junior AB/KA Rick. Vanuit de ‘TOGB hoek’ fladderen de kinderen om 9.30 uur naar hun tafel uit en wordt er gestart met de eerste wedstrijden op de in totaal 64 tafels.
Bij de beginners speelt Gjalt zijn eerste potje tegen Lesley Varkevisser. De jongens zijn aan elkaar gewaagd en Lesley trekt in vier spannende games aan het langste eind. Gjalt weet uiteindelijk een wedstrijd te winnen in zijn poule en gaat door naar de troostronde. Daar speelt hij weer drie potjes en daarvan wint hij er keurig twee van. Een mooi resultaat. Ook Jeffrey vindt zijn draait bij de beginners en volgt hetzelfde pad als Gjalt. In de groep wint Jeffrey een wedstrijd zeer overtuigend met 11-4, 3 en 4 en wint een wedstrijd in de troostronde. Daarin kwam hij ook Gjalt tegen en die won Jeffrey nét niet, maar die wedstrijd was superleuk om naar te kijken, zei coach Jan. Talent voorde toekomst.
 Celina speelt bij de meisjes B en heeft het niet makkelijk. Maar daar schrikt ze helemaal niet van en vecht zich als een tijger door de poule heen. Ook al wint ze geen game ze blijft vechten en daar is de coach Aad erg tevreden over. In de troostronde krijgt ze een terechte beloning voor het harde werken en wint ze een game tegen Fé Remery. Bij de meisjes A gaat het niet vanzelf bij Ilse, maar die was niet helemaal fit aan het toernooi begonnen. Ze speelt in totaal vier potjes en daarvan weet ze de laatste in de troostronde nét niet te winnen in vijf games van Ilse van Marwijk. In het dubbel speelt ze met Milan en kunnen ze het verschil niet maken.
Bij de welpen/pupillen strijden Koen en Misha. Koen laat de kaas niet van zijn brood eten in de poule en speelt drie stevige potjes. In de troostronde voor plaats 9 tot 16 laat hij zijn klasse zien tegen Kay Sels en weet die partij heel netjes te winnen in vijf games en was mentaal buitengewoon sterk in de laatste game. Klasse Koen! Samen met Celina speelt hij nog twee wedstrijden in het dubbel en daarvan winnen ze er mooi eentje tegen een dubbel dat vijf plaatsen hoger was geplaatst. Misha weet in zijn poule in zijn eerste wedstrijd nét niet te winnen in vijf games, maar zijn laatste potje vrij gemakkelijk in drie games. In finale ronde lukte dat helaas niet, maar bleef Misha strijden tot de laatste snik. In het dubbel speelt hij met Abdel en daarin zijn ze zeer succesvol. In de poule worden ze eerste en in de finale ronde winnen ze hun twee wedstrijden afgetekend in drie games. Ze worden dus KAMPIOEN van Zuid-Holland in hun klasse. Geweldig en natuurlijk verdienden ze hiermee een beker.
Abdel speelt ook goed in het enkel en wint in zijn poule twee van de drie potjes en gaat door naar de finale ronde. Daar is de tegenstand nog hoger en verliest hij zijn twee wedstrijden nét. De coach is echter onder de indruk van het spel van Abdel en zegt: die jongen heeft talent !
Bij de kadet/junioren is TOGB heel goed vertegenwoordigd met vijf spelers. Milan, Rik, Luc en David komen in de troost ronde en spelen om de plaatsen 17-32. Daarin is David het meest succesvol en komt in de finale tegen een oude bekende uit de poule: Bas van der Salm. Hoewel David een matchpoint in de derde game krijgt, weet hij helaas niet in vijf games te winnen, maar is coach Peter toch tevreden. Tom weet in de poule zijn drie wedstrijden te winnen en speelt sterk in de finale ronde. Daar weet hij de finale te bereiken, waar Hidde van Es net een maatje te groot is. Coach Piet geeft Tom terecht een groot compliment. In het dubbel speelt Tom met Luc en daarin spelen ze tegen ‘grote jongens’ en spelen drie spannende wedstrijden. Daarvan winnen ze er een.
Rick heeft het in zijn poule niet makkelijk en weet tot verbazing van coach Harrie, maar een potje te winnen van Tim van der Lans. In de troost ronde weet hij zich echter knap te herstellen en wint alle drie zijn wedstrijden. Ook speelt hij nog de categorie finale van de kadetten en verliest nét van oude bekende Nico van Leeuwenburg. In het dubbel speelt Rick met Ivar en winnen ze netjes twee van de vier potjes.
Bij de jong volwassen speelt Ivar drie spannende partijen en weet er een in vijf games te winnen onder toeziend oog van coach Lennart. In de troost ronde om plaats 5-8 neemt hij het op tegen Colin Lodder en in de eerste game wint hij makkelijk. Daar schakelt Colin een tandje hoger en is Ivar iets te afwachtend en verliest in vier games.
De prijsuitreiking vindt rond zes uur plaats, maar het is de moeite waard van het wachten. Natuurlijk is het altijd fijn om een prijs te winnen, maar het is helemaal feest als er ook mensen zijn die voor je klappen. Als eerste worden 10 clubs naar voren gehaald die over het afgelopen jaar veel deelnemers hebben geleverd aan diverse toernooien. Dit jaar géén prijs voor TOGB na een derde prijs vorig jaar en de eerst in 2016! Laat het een uitdaging worden voor 2019 om de eerste prijs weer terug naar Berkel te halen. Mee doen aan een toernooi is hartstikke leuk en je wordt er alleen maar beter van. Dan worden meer dan 50 bekers uitgereikt.
Al met al weer een fijne, succesvolle tafeltennisdag en dank aan alle deelnemers, begeleiders en organisatoren. Nog niet genoeg gelezen ? Kijk voor alle uitslagen op nttb.toernooi.nl.

Hans Baetens

ZHK2

Foto: Ilona Barten

ClubgebouwfacebooktwitterTafeltennisvereniging TOGB is gevestigd in 'Den Opper'
Het Hoge Land 7
2652 EA  Berkel en Rodenrijs