megafoon 318 56406 Notificaties

Maandag t/m woensdag (20 t/m 22 mei) vervallen alle activiteiten i.v.m. de installatie van de nieuwe verlichting.

Grote opkomst TOGB bij Taverzo Open 2019

Op zaterdag 5 januari reizen er acht TOGB spelers af naar Zoetermeer voor het Taverzo Open Jeugd toernooi:

Rick Bakker, Milan de Witte, Koen Schwartz, Celina Smeele, Misha Heyman, Abdel Elwakil, Bram Winkelman en Jeffrey Westphal. Onder begeleiding van de nodige supporters, coach Rob Rutjes en Ilona Barten en Marco de Witte (organisatie jeugd toernooien) komt iedereen ruim voor aanvang (10.00 uur) aan en slaat zich warm.
Bij de ‘starters’ spelen Jeffrey en Abdel hun wedstrijden tegen zes andere spelers. Voor Jeffrey is het alweer zijn tweede toernooi, maar voor Abdel is alles nog nieuw. Daar is tijdens de dag echter helemaal niets van te merken, want uiteindelijk wint Abdel de onderlinge strijd. Geweldig gefeliciteerd Abdel en bij het volgende toernooi schrijven we je een klasse hoger in.
In klasse D, poule B verdedigen Celina en Koen de kleuren van TOGB. Het is een poule van zeven spelers in totaal en iedereen speelt dus zes potjes. Celina vecht voor wat ze waard is en dwingt de uiteindelijke winnaar Wessel Luiten zelfs vijf games te spelen. Een zevende plaats wordt haar eindklassering. Koen weet haar te overtreffen en speelt bijna al zijn wedstrijden in drie games. Hij wordt netjes vijfde in de poule. In de middag spelen Celina en Koen nog verder de ‘kruis wedstrijden’ en weet Celina nét geen wedstrijd te winnen en wordt Koen 3de. In zijn laatste partij speelt hij een geweldige wedstrijd tegen Jesse van Vliet en weet hij een 1-5 achterstand in de vijfde game om te buigen naar winst. Topper!
Ook Misha speelt in klasse D, maar die zit in poule A. In de poule speelt Misha goed en wint drie wedstrijden. Daarna speelt hij eerste tegen Celina in de kruis ronde en vervolgens tegen Koen. Dat is een geweldige wedstrijd om naar te kijken en Misha wint de vierde set met 17-15. Een ware thriller! In de finale redt Misha het nét niet tegen Jurre Schaafsma en verliest met 12-10 in de vijfde game. Maar als je tweede wordt en als 9-12 was geplaatst, mag je echt trots zijn Misha.
In een andere zaal spelen Milan en Rick. Milan speelt in klasse B en heeft het moeilijk in de poule. Tegen Pepijn Kortekaas van Smash wordt het nog een ‘vijf gamer’, maar de andere wedstrijden verliest hij wat ruimer. In de kruis wedstrijden is het heilig vuur wat gedoofd en wordt Milan uiteindelijk laatste.
Rick speelt in klasse A en is als eerste geplaatst. Dat is te merken in de vier poule wedstrijden, want die wint hij alle vier. Alleen tegen oude bekende Maikel Saritas is het spannend en moet hij vijf games spelen. In de kruis wedstrijden krijgt Rick meer tegengas en in een luidruchtige wedstrijd tegen Yakub Yildizlar verliest hij zelfs in vier games. Gelukkig weet hij zich te herpakken in zijn laatste wedstrijd en wordt derde.
 Zo komt er een einde aan een dag vol tafeltennis in Zoetermeer en gaat iedereen met een voldaan gevoel én een tas vol herinneringen naar huis. Dank aan de coaches en de supporters, jullie maken het feest (met af en toe een traan) compleet.

Hans Baetens