Tafeltennis   |    Darts   |   Jeu de Boules   |   Klaverjassen

  • Home
  • Nieuws
  • Senioren 1 blijft ongeslagen tegen Sittard: 7-3

Senioren 1 blijft ongeslagen tegen Sittard: 7-3

 Op zaterdag 1 december speelde het eerste seniorenteam van tafeltennis vereniging TOGB haar laatste wedstrijd van de najaarscompetitie 2018.

De kampioenen Ronald en Leon Vijverberg en Leroy Heemskerk namen het op tegen Sittard 2 in de sfeervolle ‘Den Opper’.
In de opening wedstrijd ging Leroy er gelijk vol in en met de mooiste topspinballen won hij de eerste game met 11-6. Daarna wist Manuel Piepmeyer Leroy beter ‘af te blokken’ en lag de bal weer bij Leroy. Die spreidde de ballen veel beter in de volgende twee games en zette de 1-0 op het scorebord.
Speler/coach Leon had het een stuk moeilijker in zijn eerste partij. Hij kwam net tekort en verloor in drie games. Zijn neef won wel en in de vierde partij van de dag speelden Leroy en Leon in het dubbel. Dat is altijd een spectaculair onderdeel en dit keer ook heel spannend. De kansen gingen over en weer en in de volle kantine werd meerdere malen geapplaudisseerd voor prachtige rallies. Uiteindelijk won TOGB in de vijfde game met een slim balletje van Leon.
Leon bleef achter de tafel staan met een 3-1 stand en won de eerste game tegen Manuel dankzij een goed lopende backhand. Vervolgens schakelde Manuel een ‘tandje erbij’ en speelde hij Leon van de tafel. Gelukkig wisten Leroy en Ronald hun tweede partij wel te winnen en kon Leon de overwinning binnenhalen. Dat lukte hem niet, maar Ronald gelukkig wel . In de laatste partij moest Leroy nog flink ‘aan de bak’. Hij wist geconcentreerd de eerste twee games te pakken, maar verloor de derde nét met 13-11. De vierde zelfs met 11-4. Alles kwam samen in de vijfde game en die werd met 16-14 in een thriller gewonnen door Leroy. Een mooie afsluiter van een geweldig seizoen: 7-3. Op naar de tweede divisie.
Hans Baetens

 

ClubgebouwfacebooktwitterTafeltennisvereniging TOGB is gevestigd in 'Den Opper'
Het Hoge Land 7
2652 EA  Berkel en Rodenrijs