Jeugduitslagen 1 december

Jeugd 1 (landelijk B) nam het thuis op tegen Hutaf 2 uit Huissen.

In deze laatste wedstrijd moesten Rick Bakker, Ivar Noordam en Mark Heezen twee punten halen om kampioen te worden en Ivar opende tegen Matthijs van Hilten. Met een moeilijke service maakte Ivar het verschil en ook Mark won zijn eerste partij in een zwaar bevochten partij. De kampioenen werden gelijk gefeliciteerd door de tegenstander. Rick was daardoor ‘in een flow’, want hij zette Jesper van Zanten te kijk in drie games. In het dubbel kwamen Rick en Ivar nét te kort, maar daarna had Hutaf weinig meer in te brengen en werd het uiteindelijk afgetekend 8-2 voor TOGB. Op naar de volgende uitdaging: landelijk A, het hoogst mogelijk.
Jeugd 2 (promotieklasse) kreeg Rijnsoever 1 op bezoek uit Katwijk. Ook hier werd gestreden op de titel en lag de lat wel erg hoog. Er moest met minimaal 9-1 gewonnen worden. Coach Rob Rutjes had Tom Luyken als eerste speler opgesteld en die moest het tegen de sterkste speler van Rijnsoever opnemen. Tom won overtuigend in drie games en de toon was gezet. Na het dubbel stond het al 4-0. Maar daarna kwam Luc te kort doordat hij Bjorn de Klerk in zijn spel laat komen, aanvallen en afmaken. Toch was TOGB duidelijk de bovenliggende partij en weten Timothy den Breems en Tom hun drie partijen te winnen. Luc helaas maar een, maar dat mocht de pret uiteindelijk totaal niet drukken. Met 8-2 worden deze kanjers kampioen als blijkt dat de nummer 2 ook 8-2 speelde. Gefeliciteerd!
Jeugd 3 (eerste klasse) speelde thuis tegen Salamanders 1 uit Wateringen. Milan de Witte opende sterk en gunde zijn tegenstander maar een game. Piotr van Dijk speelde een rare partij tegen Jeroen Groenheide die van het ene uiterste naar het andere uiterste ging. Toch trok Piotr aan het langste eind. In zijn eerste partij vocht Bram Winkelman voor wat hij waard was, maar verloor in vier goede games. Na winst in het dubbel van Piotr en Milan werd de einduitslag precies hetzelfde als in Wateringen: 6-4 voor TOGB. Milan wint alle drie zijn potjes, Piotr twee en helaas blijft Bram met lege handen. TOGB wordt netjes derde in de competitie.
Jeugd 4 (vijfde klasse) had nog iets recht te zetten tegen Sliedrecht Sport 2. In Sliedrecht werd er met 7-3 verloren, maar in ‘Den Opper’ was er een geheim wapen. Abdel Elwakil als nieuwe speler in het team wist zijn eerste competitie duel heel netjes te winnen. Gefeliciteerd! Helaas kon Birgit Barkhof deze lijn niet doorzetten en verloor ze haar partij. Deels kwam dat door een lichte blessure (overbelasting). Maar daar hoorde je niemand meer over in de vijf partijen die daarop volgden, want die werden allemaal gewonnen. Een geweldige prestatie. Uiteindelijk wist Kristel Luyken, net als haar broer, alle partijen te winnen. Abdel won er twee en Birgit één en de eindstand 7-3. De opzet was gelukt: Sliedrecht werd zowel in de wedstrijd als in de eindstand verslagen. TOGB wordt terecht derde.

Hans Baetens