Jeugduitslagen 24 november

Jeugd 1 (landelijk B) speelt de voorlaatste wedstrijd van de competitie in Hilversum.

Rick Bakker opent tegen Anne Hoogveen. In de eerste game is Rick nog niet helemaal bij de les en wordt het 15-13 voor Anne. Ze spelen daarna nog 4 games en wint Rick met een mooie smash. Ivar Noordam wint zijn partij daarna makkelijk en Mark Heezen moet alle zeilen bijzetten in zijn eerste potje. Hij komt 2 games achter, vecht zich terug, maar verliest toch in 5 games. Gelukkig winnen Rick en Ivar het dubbel en wordt het uiteindelijk 7-3 voor TOGB. Rick en Ivar winnen elk 3 partijen en Mark helaas geen. Met nog 1 wedstrijd te gaan staat TOGB nu acht punten voor op Veenland 1.
Jeugd 2 (promotieklasse) reist af naar Zoetermeer en speelt tegen DOING. David Leeson speelt de openingswedstrijd tegen Ties Engelchor en wint overtuigend in 3 games. Corneé van Koppen zet die lijn voort, maar na de eerste game is hij het even kwijt en verliest in 4 games. Gelukkig kan het team vertrouwen op Tom Luyken, want die wint alle drie zijn wedstrijden gemakkelijk. Einduitslag wordt 8-2 voor TOGB en wint Corneé het laatste en achtste punt in 5 games. David wint ook netjes zijn 3 wedstrijden. TOGB staat aan kop met 1 punt voor en nog 1 wedstrijd te gaan.
Jeugd 3 (eerste klasse) neemt het op tegen Alexandria ’66 3 in Rotterdam. Ilse van Es verliest de eerste wedstrijd afgetekend van Joost van Voorden. Gelukkig winnen Piotr en Milan afgetekend hun wedstrijd en staat TOGB 2-1 voor. In het dubbel spelen Ilse en Milan uitstekend en blijft Ilse daarna staan voor haar tweede enkelpartij. Die wint ze met mooi aanvallend spel in 4 games. TOGB ruikt de winst en wint, net als de thuiswedstrijd, met 7-3. Milan wint gemakkelijk 3 wedstrijden, Ilse twee en Piotr een. Dat hadden we meer kunnen zijn, maar Piotr verliest twee maal in 5 games met 14-12 en 11-9 in de beslissende game.
Jeugd 4 (vijfde klasse) gaat op bezoek in Delft bij DHC 2. Thuis werd met 9-1 verloren, dus TOGB heeft nog iets recht te zetten. Als geheim wapen hebben Kristel Luyken en Brigit Barkhof, Misha Heyman meegenomen en dat blijkt te werken. In zijn eerste wedstrijd weet hij te winnen van Mats van Stam. Helaas wordt dat wel het enige winstpunt van de dag. Birgit speelt goed tegen Noor Rombouts, maar wint net niet en staat nu 0-5 achter in onderling resultaat. TOGB staat nu vierde in de competitie, maar ze hebben nog ruim zicht op de derde plaats in de laatste wedstrijd. Ga ervoor meiden!
Jeugd 5 (Pupillen A) speelt de kraker tegen VVV 6 in Voorburg. Koen Schwartz, Celina Smeele en Jeffrey Westphal hebben er zin in en Koen opent tegen Mirko Mufty. De eerste game gaat nog naar Mirko, maar daarna laat Koen zien wat hij kan en wint in 4 games. Celina wint haar eerste game, maar raakt daarna de ballen iets minder. Ze verliest in 4 games. Jeffrey heeft het moeilijk tegen deze sterke tegenstander, maar hij weet van geen opgeven. Tegen Mirko pakt hij bijna een game. Uiteindelijk wordt het 7-3 voor VVV en heeft Koen alle drie zijn potjes gewonnen. Het dubbel met Celina helaas nét niet. TOGB 5 is in de najaarscompetitie 2018 uitgespeeld. Waarschijnlijk zullen ze tweede worden en dat is een prima resultaat. Gefeliciteerd !
Hans Baetens

Team 5