Senioren 1 gaan naar Den Bosch toe

Om 11.00 uur op zondag 18 november is het gezellig druk in ‘Den Opper’, want de eerste ronde van de NTTB beker wordt gespeeld.

Leroy Heemskerk, Ronald Vijverberg en Milo de Boer nemen het op tegen Taverzo, Amsterdam 78 en HTTV 070. Er worden drie ronden van vijf wedstrijden gespeeld. In de eerste ronde neemt TOGB het op tegen HTTV 070 1. Geen onbekende, want twee weken geleden speelden ze in Den Haag nog tegen elkaar in de competitie. Toch speelt Leroy in de openingswedstrijd tegen een nieuw gezicht, want Omar Eilam is een invaller uit het tweede. Leroy heeft zijn handen er vol aan, maar wint netjes in vier games.
Daarna is het de beurt aan Ronald en Hilair Bislip maakt indruk. Na twee games staat het 1-1 en is Ronald niet tevreden. Hij vindt Hilair een lastige tegenstander. Dat blijkt, want Ronald verliest in vier games. Milo is in de derde partij gekoppeld aan Charlie Vierling en ook Milo heeft het moeilijk. De eerste game wint hij nog met 11-4, maar Charlie wint de twee daarop volgende games. Gelukkig kan Milo goed vechten en weet hij het schip te keren en wint in vijf games. Leroy neemt het in zijn tweede partij op tegen Hilair en dat wordt een kraker. Leroy vindt in de eerste twee games niet het juiste ritme en verliest ze. In de derde game krijgt Leroy iets meer vat op de wedstrijd en loopt zijn topspin beter. Toch krijgt Hilair een matchpoint op 11-10, maar gelukkig kan hij de niet verzilveren. Leroy wint die game met 13-11 en gaat gewoon door in de vierde met 11-5.
In de beslissende vijfde game gaat het gelijk op tot 10-10 en hij wint deze geweldige pot met 12-10. De laatste wedstrijd neemt Ronald het op tegen Omar en die wordt redelijk makkelijk gewonnen door TOGB, een zwaar bevochten 4-1. In de tweede wedstrijd worden de degens gekruist met Taverzo. Arjan Huiden, Gabrielius Camara en Jesse Pelle spelen in de tweede divisie, dus TOGB is gewaarschuwd. Milo neemt het op tegen Gabrielius en de afgelopen twee wedstrijden had Milo gewonnen. Vandaag is Gabrielius echter een maatje te groot voor Milo en verliest hij in drie games. Gelijktijdig heeft Leroy tegen Arjan gespeeld en die is niet alleen in lengte een maatje te groot.
Gelukkig weet Ronald zijn partij netjes te winnen van Jesse en wordt het 1-2 voor Taverzo. In de laatste twee wedstrijden kunnen Milo en Leroy het verschil niet maken en wint Taverzo met 1-4. Dat is een tijd geleden dat de jongens zo hebben verloren en een goede waarschuwing voor volgend seizoen.
De laatste wedstrijd tegen Amsterdam 78 moet gewonnen worden, want alleen de nummers 1 en 2 gaan door naar de finale in Den Bosch. Milo en Leroy spelen weer tegelijk en Leroy verliest nipt in drie games. Milo heeft het ook niet makkelijk en in de kantine leven de supporters mee. Hij vecht door en weet in vier games te winnen. Ronald brengt de rust weer terug met een simpele overwinning met 11-4, 6 en 7 en het slot akkoord is aan de jonkies. Wat een spanning en Milo speelt tegen de sterkste speler van Amsterdam. Die heeft in zijn jonge jaren in Duitsland gespeeld en is zo vast als een huis. De eerste game gaat overtuigend naar Amsterdam en Milo heeft er af en toe zichtbaar moeite mee. Maar daarna laat hij zijn klasse zien en vecht zich terug in de wedstrijd om vervolgens te winnen. Dat had Leroy net voor hem ook al gedaan in een wedstrijd waar het publiek in de kantine klamme handen van kreeg.
Wat een geweldige wedstrijd was dat en ook al zat Leroy niet helemaal in de wedstrijd, hij wist hem toch in drie games te winnen. Wordt het toch 4-1 voor TOGB en gaan onze kanjers door naar de finale op 9 december in Den Bosch.

Hans Baetens