Jeugd uitslagen 17 november

Jeugd 1 (landelijk B) neemt het op tegen Bit.nl 1 uit Ede.

Ivar Noordam laat in de eerste partij tegen Sam Haeck zien dat TOGB niet voor niets bovenaan staan en tikt hem met 4, 5 en 6 van de tafel. Helaas wint Mark Heezen zijn wedstrijd nét niet, maar Rick Bakker wel en staat het 2-1. Het dubbel is een gekke wedstrijd met 12-10, 11-0 en 12-10.
Tot zijn ongenoegen verliest Mark daarna ook zijn tweede potje. Daarna volgen nog vijf wedstrijden, waar er twee heel spannend in vijf games worden gespeeld. Uiteindelijk wordt het 6-4 voor TOGB en staan onze kanjers negen punten voor op de nummer twee Taveba 2.
Jeugd 2 (promotie klasse) speelt tegen koploper Smash (M) 1. In de opening wedstrijd speelt Tom Luyken een spannende wedstrijd tegen Juul Wensveen, die hij netjes in drie games weet te winnen. Ook wint Luc Grunbauer zijn potje en Timothy den Breems weet knap te winnen van Pepijn Kortekaas. Uiteindelijk wordt het afgetekend 7-3 voor TOGB en nemen ze de koppositie over met twee punten voorsprong. Wat een spanning!
Jeugd 3 (eerste klasse) heeft nog iets recht te zetten tegen De Treffers (R), want in Roelofarendsveen werd het 9-1. Aan de coach kan het niet liggen, want Leroy Heemskerk van senioren 1 valt in. De vruchten worden gelijk in de eerste partij geplukt door Milan de Witte die de sterke Daan Hollenberg in drie games in het stof laat bijten. Ook wint Ilse van Es haar potje in een spectaculaire vijf gamer. Helaas verliest Piotr van Dijk zijn eerste wedstrijd en staat het na het dubbel 3-1. Die stand wordt verder uitgebouwd tot 7-3 en laat Milan in de laatste partij zien dat dit meer dan terecht is, want hij wint met 5, 5 en 1. En hulde aan de coach! Jeugd 4 (vijfde klasse) krijgt de koploper op bezoek, Dordrecht 3. Felicity den Breems, Kirsten Luyken en Brigit Barkhof hebben er zin in en verkopen hun huid duur. Toch staat het na het dubbel al 0-4. Het wordt zelfs 0-6, maar dan schakelen Felicity en Birgit er een tandje bij. De aanval wordt gezocht en dat is toch nog altijd de beste verdediging. Helaas blijft het bij deze twee punten en wordt het 2-8. Gevolg is dat de meiden zich handhaven op de derde plaats in de competitie.
Jeugd 5 (Pupillen A) neemt het op tegen Avanti 4. In Hazerswoude was het 3-7 geworden voor TOGB. Na twee wedstrijden in ‘Den Opper’staat het al 2-0, want Misha Heyman en Celina Smeele winnen hun wedstrijd eenvoudig. Jeffrey Westphal komt te kort tegen Aron de Bruin, maar na het dubbel staat het strak 3-1 voor jeugd 5. Daar blijft het niet bij want Misha en Celina winnen al hun partijen (klasse) en Jeffrey weet voor het eerst in de competitie twee games te winnen. Wederom wordt het 7-3 en staan deze kanjers iets rianter op de tweede plaats in de competitie.

Hans Baetens