Senioren 1 kampioen in derde divisie

Het is gezellig druk in ‘Den Opper’ op zaterdag 17 november als het eerste seniorenteam van tafeltennis vereniging TOGB speelt tegen GTTC Groesbeek.

In Groesbeek werd er al met 8-2 gewonnen en als Leon Vijverberg, Milo de Boer en Ronald Vijverberg dit kunststukje kunnen herhalen, worden ze misschien kampioen terwijl er nog twee wedstrijden gespeeld moeten worden.
De spits wordt afgebeten door Leon en die moet in de eerste game nog even wakker worden tegen Pedro de Klein. In de tweede game slaat hij hard terug met zijn backhand en haalt de game binnen. Helaas blijft het daarbij en trekt Pedro aan het langste eind. Daar baalt Leon enorm van: ‘die had ik gewoon moeten winnen’ is zijn commentaar.
Gelukkig trekt Milo de stand eenvoudig gelijk en tikt Ronald zijn tegenstander in vier games van de tafel. In het dubbel speelt Milo voor het eerst deze competitie samen met Leon en dat pakt in de eerste twee games goed uit. In de derde krijgen ze vier matchpoints, maar met een geweldige topspin bal haalt Pedro die binnen voor Groesbeek. Toch wordt het 3-1 voor TOGB, want de vierde game is een formaliteit.
Milo blijft na het dubbel staan om tegen Pedro te spelen. In zijn wedstrijd laat hij zien niet voor niets de nummer 30 van Nederland te zijn, want meer dan 19 punten gunt hij Pedro niet. Leon heeft het in zijn partij duidelijk moeilijker en speelt tegen invaller Joran Janssen vijf spannende games. In de vijfde game speelt Joran net iets sneller en wordt het 4-2. Dat is gelijk ook het laatste punt voor Groesbeek en zo wordt het wederom 8-2. Omdat de nummer twee punten morst, wordt TOGB 1 kampioen in de derde divisie. Terecht worden de spelers en coach Michel de Boer in het zonnetje gezet. De laatste thuiswedstrijd is tegen Sittard op 1 december. U bent welkom in ‘Den Opper’ aan het Hoge Land 7 in Berkel en Rodenrijs om 14.00 uur.