Tafeltennis   |    Darts   |   Jeu de Boules   |   Klaverjassen

  • Home
  • Nieuws
  • TOGB-Tafeltennis: TOGB 1 slaat terug in Den Haag

TOGB-Tafeltennis: TOGB 1 slaat terug in Den Haag


Het eerste seniorenteam van tafeltennis vereniging TOGB reist op zaterdag 3 november af naar Den Haag. Daar nemen Leon Vijverberg, Leroy Heemskerk en Ronald Vijverberg het op tegen HTTV 070. Dit keer is Milo de Boer er niet bij, want die speel t een internationaal toernooi in Senec, Slowakije.


De spits wordt afgebeten door Leroy in de sfeerloze zaal, want er spelen geen andere teams. Ook in de kantine is het erg rustig, maar gelukkig zijn er nog drie supporters met de gasten meegereisd. In de eerste game moet Leroy nog warm worden en herpakt zich in de tweede en derde. Uiteindelijk trekt Ljupco Jorguseski toch aan het langste einde in de beslissende vijfde game. Ondanks het goede tegenspel van Leroy die een 7-1 achterstand kan terugbrengen naar 9-7. Ook invaller Leon speelt vijf games tegen Charlie Vierling en met mooi combinatie spel, afwisselende fore- en backhand, wordt het 2-0 voor HTTV 070. Gelukkig wint zijn neef Ronald zijn partij wel in de derde vijfsetter en komt het erop aan in het dubbelspel. In deze sleutelpartij moeten Leon en Leroy in de eerste twee games nog aan elkaar wennen, maar daarna maakt de linkshandige Leroy het verschil en wordt het 2-2.
Dit blijkt een breekpunt in de wedstrijd te zijn, want daarna slaat TOGB hard terug. Leroy en Ronald winnen hun tweede partij eenvoudig en Leon maakt er tegen Hilair Bislip een geweldig spannende wedstrijd van. In verslagen positie weet Leon zijn sterke backhand optimaal uit te spelen en haalt in de vijfde game met 14-12 de buit binnen.
Uiteindelijk buigt TOGB de achterstand om in een 7-3 overwinning en hierdoor komen ze 19 punten ‘los’ van de nummer twee, SKF 3. Volgende wedstrijd is tegen GTTC Groesbeek op 17 november. U bent welkom in ‘Den Opper’ aan het Hoge Land om 14.00 uur.

Jeugduitslagen 3 november
Jeugd 1 (landelijk B) reist af naar Wilnis en neemt het op tegen Veenland 1.
Veenland staat op de tweede plaats, dus Ivar Noordam, Mark Heezen en Rick Bakker kunnen vandaag het verschil maken. Rick weet in een spannende openingspartij van Teun Salentijn te winnen en na vijf wedstrijden staat het al 5-0 voor TOGB. Helaas kan Mark het spel van Teun niet ‘lezen’ en verliest in drie games. Uiteindelijk wordt het 7-3 en laat Ivar zien dat hij een enorm goed seizoen speelt, door weer zijn drie partijen te winnen.
Rick wint er twee en Mark een. Hierdoor komt de titel weer een stap dichterbij. Jeugd 2 (promotie klasse) speelt tegen VVV 2. In de thuis wedstrijd was het 10-0 voor TOGB geworden, maar in de eerste wedstrijd in Voorburg verliest Timothy den Breems kansloos in drie games.
Daarna laat vooral David Leeson zijn klasse zien en worden vijf wedstrijden op rij gewonnen. Uiteindelijk wordt het 7-3 voor TOGB en maakt David in de laatste partij met 11-5, 2 en 6 het verschil nog eens duidelijk. Maar ook Cornee van Koppen doet het uitstekend met twee winstpartijen. Jeugd 3 (eerste klasse) rijdt naar Ridderkerk om het op te nemen tegen de koploper. Taveri 1 had in ‘Den Opper’ al met 9-1 gewonnen, dus weten Ilse van Es, Milan de Witte en Bram Winkelman wat hen te wachten staat. Ze bijten goed van zich af, maar na de eerste drie enkelpartijen staan ze 3-0 achter. In het dubbel spelen Ilse en Milan ‘de pannen van het dak’ en pakken de eerste twee games. In de vierde hebben ze zelfs een matchpoint, maar toch trekt Taveri aan het langste eind. Uiteindelijk wordt het weer 9-1 en redt Milan de eer. Jeugd 4 (vijfde klasse) speelt uit tegen ATTC Evo-Repro 3. Felicity den Breems en Kirsten Luyken hebben een makkelijk middag en spelen ATTC van de tafel. Werd het in Berkel nog 7-3, nu wordt het in Alphen aan de Rijn maar liefst 9-1 voor onze kanjers. Weer een positieve bijdrage aan het winstpercentage en staat het team op een mooie derde plaats in de competitie. Jeugd 5 (Pupillen A) neemt het op tegen HTTV 070 4. In Den Haag verdedigen Misha Heyman, Jeffrey Westphal en Koen Schwartz de TOGB kleuren. Koen wint eenvoudig zijn eerste potje en Misha heeft een game meer nodig. Daarna pakken de Hagenaars vier partijen op rij, al laat Jeffrey de kaas niet van zijn brood eten tegen Marijn van Bijsterveld in een spannende wedstrijd. Misha laat zijn klasse weer zien tegen Arjan Barilaro met prachtige smashballen en maakt er 4-3 van. Uiteindelijk wordt het 5-5, net als in Berkel. Maar toen speelde HTTV 070 maar met twee spelers. Een mooie tweede plaats in de tussenstand is het resultaat.

Hans Baetens

ClubgebouwfacebooktwitterTafeltennisvereniging TOGB is gevestigd in 'Den Opper'
Het Hoge Land 7
2652 EA  Berkel en Rodenrijs