Tafeltennis-jeugd speelde op toernooi Alexandria' 66

Op zondag 28 oktober hield Alexandria’66 haar jaarlijkse toernooi voor de jeugd. Voor competitie-spelers waren er 4 groepen (A t/m D) en voor de beginners een aparte groep E.

Op het mailtje van onze coördinator-toernooien “Wie wil er coachen?” reageerde ik positief en daar was hij erg blij mee. Later hoorde ik, dat er maar 2 TOGB-spelers (beginners) zich hadden ingeschreven, terwijl we andere jaren wel met 10-15 man aanwezig waren?! Ik vroeg me af waar dit door kwam. Alle speelniveaus zijn op dit toernooi aanwezig en dan komen wij van TOGB maar met 2 man in de categorie Beginners? Een toernooi dat naast de deur is?! Om 9.00 uur verzamelden we in Den Opper en ging ik met 2 ouders en 2 spelers op stap. Jeffrey Westphal stond ingedeeld bij de competitiespelers-groep D.  Gjalt Kikstra was ingedeeld bij de Beginners (groep E). Jeffrey speelt dit seizoen voor het eerst competitie, maar is nog erg beginnend. Op ons verzoek is hij op het laatste moment toch bij de Beginners ingedeeld, met dank aan Alexandria. Er waren 18 beginners, 2 poules van 4 en 2 poules van 5.  Gjalt en Jeffrey zaten in dezelfde 5 kamp. Gjalt werd in deze 5-kamp met 3 overwinningen mooi 2e en ging naar de Winnaarsronde. Jeffrey werd met 1 overwinning (z’n eerste!!) op gamesaldo 5e en ging naar de Verliezersronde. In de Winnaarsronde (8 personen) ging Gjalt in de eerste vervolgronde helaas nipt met 1-3 onderuit en was daarmee klaar. In de Verliezersronde (10 personen) speelde Jeffrey eerst een tussenronde (3-0 winst) en behaalde vervolgens bij de laatste 8 een 3-1 winst en bij de laatste 4 een 3-1 winst. In de finale won hij uiteindelijk met 3-2 (11-7, 11-13, 4-11, 11-6 en 11-4). Glunderend! Eindelijk speelde hij een beetje op zijn niveau. Na zijn eerste overwinning zag je hem vooruitgaan. Hij kent nu het gevoel wat hoort bij ‘’een partij winnen’’. Jeffrey dus de 1e prijs in de Verliezersronde en Gjalt in de Winnaarsronde helaas geen prijs. En dat vond Gjalt wel een beetje krom, begrijpelijk. Even na 15.00 uur was de prijsuitreiking (ieder kreeg een medaille) en togen we vervolgens voldaan naar huis. Was een leuk toernooi! Volgend jaar weer met een grote groep?!

Aad Wijsman

20181028 Alexandria foto