Jeu de Boules Familietoernooi: “En dat is 4!!”

Op zondag 9 oktober was op onze JdB-banen weer het jaarlijkse Familietoernooi van de Jeu de Boules.

Voor dit toernooi hadden zich 6 families ingeschreven met in totaal 20 koppels. Een mooi aantal om een toernooi te spelen. In de arena kwamen dit keer de familie Adrie van Lienden (6 man), familie Jan Roodenburg (8 man), familie Astrid van der Torre (6 man), familie Joop de Schepper (6 man), familie Corrie Lavue (4 man), familie Harry Docter (8 man). Het koppel Peter en Cora van den Baard maakte de 20 koppels vol. Inzet de wisselbeker. Er werden 4 rondes gespeeld. De resultaten van de diverse koppels werden vervolgens verwerkt tot een familie-gemiddelde. Met de wisselbeker voor de hoogst scorende familie. De afgelopen 3 jaren was de familie Jan Roodenburg als winnaar uit de bus gekomen. Nou, dat mocht natuurlijk niet meer gebeuren! De dagen ervoor waren we nog wat bezorgd over het weer voor zondag, maar geheel onterecht. Een zonnetje was de spelers goed gezind. Om 13.15 uur ging het toernooi onder leiding van Dolf van der Hoeven van start en tegen 16.30 uur was de strijd gestreden. Even goed rekenen en daarna de prijsuitreiking.

Uitslag:
6e plaats Familie Joop de Schepper 1,3 punten, saldo –16
5e plaats Familie Astrid van der Torre 3,3 punten, saldo -3
4e plaats Famile Corrie Lavue 4,0 punten, saldo -11
3e plaats Familie Harry Docter 4,0 punten, saldo +1
2e plaats Familie Adrie van Lienden 4,0 punten, saldo +3
1e plaats Familie Jan Roodenburg 6,0 punten, saldo +14

Wederom winnaar dus de familie Jan Roodenburg! Voor de 4e keer op rij. Ongekend! En . . . . . . aan hun gezichten te zien zullen ze er volgend jaar ook weer voor gaan. Er bleven 4 koppels deze middag ongeslagen: Jan Roodenburg/Youri van de Lans, Eric Roodenburg/Kirsten Roodenburg, Harry Docter/ Marjan Docter, Corry Lavue/Rens Hassfeld. Jan Roodenburg en kleinzoon Youri van de Lans scoorden met een saldo van +34 het beste. Het was leuk dat onze voorzitter na zijn knie-operatie in mei weer voldoende hersteld was om mee te spelen. Zoals gezegd bleef hij met zijn partner ongeslagen. Goed zo Harry! Na nog even genieten van een borrel in het zonnetje vertrok eenieder huiswaarts. Met dank aan Rick Olsthoorn en Tineke van Winden, die de bar verzorgden Volgend jaar in oktober doen we het weer. Met als grote uitdaging: “Wie gaat de familie Jan Roodenburg verslaan?”.

De JDB Commissie

Foto 1 Die ken ik DSCF3160