Senioren 1 dendert door met 8-2 tegen GTTC Groesbeek

Op 22 september reist het eerste seniorenteam van tafeltennis vereniging TOGB af naar Groesbeek.

Op voorhand lijkt het een makkelijke middag te worden voor Milo de Boer, Leroy Heemskerk en Ronald Vijverberg, want GTTC Groesbeek heeft nog maar 3 wedstrijd punten en TOGB al 17. Maar coach Leon Vijverberg waarschuwt de heren voor de gevaarlijkste tegenstander: ‘onderschatting’. Leroy slaat om 14.30 uur de eerste wedstrijd bal tegen Bart Klabbers en laat er geen gras over groeien. Hij pakt de eerste game overtuigend met 11-5. Daarna komt Bart beter in zijn spel en weet hij de topspin ballen van Leroy beter te blokken. Toch wordt het in vier games 1-0 voor TOGB. Deze voorsprong wordt uitgebreid door Ronald en Milo, want die winnen eenvoudig hun potje met mooi aanvallend spel. In het dubbel spelen Milo en Leroy dit keer niet lekker en verliezen ze de eerste game met 12-10 en daarna zowaar de wedstrijd. Gelukkig weet Leroy in zijn tweede partij de ballen weer uitstekend te plaatsen en wordt het 4-1. Daarna is het de beurt aan Milo en die heeft het moeilijk tegen Bart. Hij wint in de beslissende vijfde game met 11-9 door het hoofd koel te houden en te ballen goed te spreiden. Ook in de laatste vier partijen is er meer vuurwerk dan verwacht, want Milo speelt nog een partij in vijf games en Leroy verliest zelfs een partij tegen Rob van Dop. Daardoor verliest hij zijn 100% status. Uiteindelijk wordt het 8-2 voor TOGB en zegt de coach tijdens de terugreis trots te zijn op zijn ‘dream team’, dat nu vijf punten voor staat op naaste belager SKF. Dit team is op 29 september de tegenstander in ‘Den Opper’. U bent welkom voor deze kraker, die om 14.00 uur begint.

Jeugduitslagen 22 september
Jeugd 1 (landelijk B)
speelt in Ede tegen Bit.nl. Ivar Noordam, Mark Heezen en Rick Bakker laten zien dat ze niet bang zijn van de koploper en na het dubbel staat het netjes 2-2. Ivar maakt echter het verschil en wint alle drie zijn partijen. Echt heel knap. Daardoor wordt het 6-4 voor TOGB en genieten de jongens tijdens de terugreis van deze geweldige overwinning. Ze staan nu op de tweede plaats.
Jeugd 2 (promotie klasse) reist af naar Monster en speelt tegen Smash. De jongens kennen elkaar goed en zijn aan elkaar gewaagd. Timothy den Breems en Tom Luyken weten elk twee partijen te winnen, maar helaas lukt Corneé van Koppen dat niet, gaat de dubbel verloren en zo verliest koploper TOGB met 6-4. Smash is nu tot een punt genaderd.
Jeugd 4 (vijfde klasse) speelt uit tegen Dordrecht 3 en die staan ruim bovenaan. Dordrecht heeft namelijk al 19 punten uit twee wedstrijden. Birgit en Kristel verliezen hun eerste partij, maar de nieuwe aanwinst Abdel Elwakil weet zijn partij wel te winnen in drie games. Geweldig ! Ook zijn laatste potje wint hij en Birgit doet hem dat na. Zo wordt het 7-3 voor Dordrecht.
Jeugd 5 (Pupillen A) gaat op bezoek bij Avanti 4 in Hazerswoude. Misha Heyman, Koen Schwartz en Jeffrey Westphal hebben er zin in en na twee potjes staat het 2-0. Ook Jeffrey speelt goed in zijn eerste partij, maar weet nét geen game te winnen. Uiteindelijk worden negen van de tien partijen in drie games gespeeld en gaat TOGB met een keurige 7-3 overwinning naar huis. Top !

Hans Baetens