Jeugd 1 heeft wisselvallige opening in Barendracht tegen Taveba 2

Zaterdag 8 september gaat de najaarscompetitie 2018 van start voor team TOGB jeugd 1 in Barendrecht.

Ivar, Mark en Rick nemen het op tegen Taveba 2 en Hannah, Roy en Wouter zijn de tegenstanders. Coach Lenny laat de jongens goed inspelen en Ivar speelt de openingswedstrijd tegen Wouter. In de eerste game laat Ivar zien dat hij er zin in heeft en spint er op los. Ook zijn smash is doeltreffend en de smash snijdt hout. Op 10-9 krijgt Ivar nog een netbal tegen, maar met 12-10 haalt hij de game binnen. Klasse. Lang kan Ivar daar niet van genieten, want in de tweede game is hij niet bij de les en verliest met 11-4. Gelukkig weet hij het tij weer te keren in de derde en het maximale uit zijn service te halen. Ook de vierde wint hij met 11-9 en staat er 1-0 voor TOGB op het scorebord. Rick speelt zijn eerste partij tegen Hannah en die komt uit landelijk A over van TIOS’51. Een gevaarlijk tegenstander dus en Rick heeft het er moeilijk mee. Na twee games staat het 1-1 en zijn ze nog gewaagd aan elkaar. In de rest van de wedstrijd raakt Rick het even kwijt en speelt hij te verkrampt. Hannah wint met 11-5 en 3 en wordt het 1-1. De derde wedstrijd speelt Mark tegen Roy en gaat het publiek er eens voor zitten. In de eerste twee games krijgt Mark niet veel voeten aan de grond, maar in de derde game bijt hij zich helemaal vast in Roy. Mark op zijn best. Mark komt met 6-3 voor, Roy maakt iets meer foutjes en de smash van Mark draait als een dolle. In stijl, met smash, haalt Mark de game met 11-7 binnen. Daarna is Roy het helemaal kwijt en speelt tegen zichzelf en wordt het 2-1 in de wedstrijd. In het dubbel staan Wouter en Hannah tegenover Rick en Ivar en loopt het moeizaam bij TOGB. De opening van Ivar lukt niet altijd en Rick heeft het lek ook nog niet boven. De derde game weten ze nog wel te pakken met 11-7, maar verliezen toch in vier games en staat het weer gelijk: 2-2. In zijn tweede wedstrijd speelt Ivar tegen Hannah en dat wordt een snel potje. Letterlijk en figuurlijk, want Hannah kan snel spelen met haar prima smash en Ivar wordt in drie games het bos in gestuurd: 3-2. Het wordt zelfs 4-2 voor Taveba, want Mark krijgt klopt van Wouter. De smash van Mark lukt nu even niet en Wouter weet over het algemeen wel raad met de noppen van Mark. Gelukkig weet Rick zich weer te herpakken tegen Roy en die jongens kennen elkaar goed. Roy heeft nog nooit gewonnen van Rick en vandaag komt daar ook geen verandering in. Rick haalt de eerste game met 11-5 binnen en heeft er zichtbaar zin in. In de tweede verliest Roy de game en ook zichzelf en roept: ’ik sta zó slecht te spelen’. In de derde laat Rick even de teugels los en wordt het 12-10 voor Roy, maar in de vierde weet Rick een 5-1 en 10-7 achterstand prima om te buigen in een overwinning: 4-3. Hannah neemt het in haar laatste partij op tegen Mark en daarin laat ze wederom zien dat ze uit snel hout is gesneden. Mark weet de tweede game nog te winnen, maar wordt toch wel een beetje overklast in vieren en staat het 5-3. Omdat de partij al bijna vier uur duurt, worden de laatste twee parijen op twee tafels gespeeld en telt Rik weer een potje. Dat brengt geluk, want Ivar speelt een goede wedstrijd tegen Roy. Ivar komt met 2-1 in games achter, maar weet van geen opgeven. De vijfde game is een echte thriller en door het soms wat onsportieve gedrag van Roy is Ivar tot in zijn kleine teen gemotiveerd. Met 15-13 haalt hij hem binnen en klinkt er een oergeluid door de hal. Wat een klasse ! Helaas kan Rick het Wouter niet moeilijk genoeg maken en verliest hij nipt. Zo wordt het 6-4 voor Taveba en wordt er buiten nog lang nagepraat over de wedstrijd.

Hans Baetens