Het was druk rond onze club op zaterdag 1 september!

Zo eind augustus, begin september staat er bij TOGB-Tafeltennis de opening van het tafeltennisseizoen op de agenda.

Ook dit jaar weer, op zaterdag 01 september 2018. Dat betekent in ieder geval een fietstocht en aansluitend een BBQ, maar ook bijna altijd deelname met een stand op de braderie (reclame maken voor onze club!). Dit jaar kwam daar nog bij dat de oude topper Bettine Vriesekoop een clinic kwam geven in Den Opper. Kortom: druk, druk, druk!

De fietstocht en BBQ werd dit jaar voor de 25ste keer gehouden, bij het 40-jarig bestaan van onze club in 1994 deden we dat voor de eerste keer. En dit keer met een record aantal fietsers (ruim 80) en BBQ-ers (ruim 150). Om 09.00 uur verzamelden de fietsers zich in Den Opper. De koffie was warm, de koek stond klaar. We vertrokken weer vanaf elders, maar vanwaar was nog even onbekend. Het vervoer naar de startplek ging zoals altijd met eigen vervoer met rekjes achterop en met de vrachtauto van Koppert Biological Systems voor de overige fietsen. Jan Bunnik was mooi op tijd met de vrachtauto bij Den Opper. Na de koffie werden met vereende krachten de bijna 30 fietsen ingeladen. Weer terug in de kantine nam Aad Bes het woord, heette een ieder welkom, vroeg eenieder toestemming voor het gebruik van fotomateriaal (in het kader van de AVG) en maakte vervolgens de startplaats bekend: de Waalhaven. De Waalhaven?? Ja, het start- en eindpunt van onze fietstocht lag dit jaar bij onze clubsponsor AFS Transport! Zij zijn een kei in het regelen van bijzondere transporten over onze hele aardbol. En dat zijn geen lullige pakketjes. Transport via de Lucht of via het Water. Zoals Aad Bes het zei “in het begin van de fietsroute is het even containers tellen, maar daarna kom je in een mooie groene omgeving”. Om 10.45 uur zaten de laatsten op de fiets. De tocht was 46 km lang en ging vanaf AFS Transport in de Waalhaven via een mooie ‘netkous’ fietsbrug over de A15 naar Heerjansdam, pontje Puttershoek (18 km), Binnenmaas (24 km), Heinenoord-tunnel, Golfterrein Rhoon (35 km), Rhoon, weer terug naar AFS-Transport in Waalhaven (46km). Om uiterlijk 16.15 uur werden we terug verwacht bij AFS Transport. Marcel Heezen ontving ons op zijn kantoor en onder het genot van een drankje werd ons een snelle blik gegeven in hun ‘wereldje’. Indrukwekkend! Marcel bedankt! Daarna was het fietsen op- en inladen en weer retour naar Den Opper.

Maar nog even wat bijzonderheden over de fietsroute: Het weer was prima, zon, even 20 C, weinig wind, het gras was droog. Er werd zoveel mogelijk gebruik gemaakt van knooppunten. Aad Bes had op verzoek er dit jaar toch weer een soort ‘puzzelrit’ van gemaakt. Als vanouds zat die ingenieus in elkaar. Dat was onderweg goed kijken (halverwege hoorde ik een groepje zeggen ‘we hebben nog niets gezien’) en als slot goed ‘puzzelen’ Aad Bes had de route dit jaar niet gewandeld?! We staken met een veer naar Puttershoek over. Bij ‘t Veerhuys, ouderlijk huis van ons aller Kees Verkerk. Bij de Binnenmaas reed een triatlon onze fietsers aardig in de wielen, maar eenieder is erin geslaagd de route te hervinden. Wegens onderhoudswerkzaamheden was de Heinenoord-tunnel voor auto’s afgesloten, alles moest door de Kil-tunnel hetgeen een aardige file veroorzaakte op de hoofdweg. De lift bij de Heinenoord-tunnel zette een aantal van onze fietsers aan tot ‘spelen’. Paar keer op en neer hoort erbij. Nam je de lift niet dan was het uitkijken op de roltrappen. Onze chauffeur van de vrachtwagen kwam hier maar net zonder kleerscheuren boven. Het was heerlijk koel, koud zeiden sommigen, in de tunnel. Een van onze fietsers ervoer, dat een batterij niet onuitputtelijk is. Er waren genoeg terrasjes onderweg, maar daar was helaas niet altijd tijd voor . . . . Goed, om 17.30 uur waren we allemaal weer bij Den Opper. Jan Bunnik bedankt!

En bij Den Opper kon een drankje genuttigd worden en aansluitend van de BBQ genoten worden. Het was daar een drukte van belang (ruim 150 man): tafeltennissers (met dit jaar redelijk wat jeugd met ouders), Jeu de Boulers, Darters, e.a. De salades zagen er als vanouds keurig uit (dank je Tineke, Trees en Johan), de bak-crew werkte op topsnelheid om eenieder van een stukje vlees te voorzien, de bardienst zorgde steeds weer voor volle glazen. Het liep allemaal prima! Egon van Trier en je crew, bedankt! Tijdens de BBQ werden er nog allerlei officiële handelingen door onze voorzitter verricht: kampioenen werden gehuldigd, de teams werden in nieuwe clubkleding gepresenteerd, . . . . Ook nam Aad Bes nog even het woord om de uitslag van de fietspuzzelrit bekend te maken. ‘Zijn’ groep had gewonnen, maar daar had hij met de hand op zijn hart geen hand in gehad! Lida Vijverberg dankte namens de fietsers Aad en Aad voor het al 25 jaar regelen van de fietstocht. De tijd gaat snel zullen we maar zeggen!

Ook was er die zaterdag opnieuw Braderie in het dorp. Onze jeugd promootte daar onder leiding van Esther Noordam het Tafeltennis. Het ging om ‘de snelste smash’ en naar ik heb vernomen was er veel aanloop en was 98 km/h het hoogst gemeten. De braderie, opnieuw keurig gedaan, beste jeugd!! Ook zij waren op de BBQ aanwezig.

Tot slot: de seizoenopening van Ttv TOGB staat nog steeds op de kaart, met dank aan de deelnemers en met dank aan alle vrijwilligers!!

Namens de Activiteitencommissie
Aad Wijsman