Nederlandse Kampioenschappen Senioren B/C/D licenties

Op 1 september spelen Milo, Leroy, Elly, Ronald en Lennard in Schiedam de Nederlandse Kampioenschappen voor houders van een B/C en D licentie

. Milo is als 24ste geplaatst en zit in een pittige poule. Hij moet het opnemen tegen onder andere de nummer 1 en de nummer 18. De nummer 1 is Michiel van Dijk en die speelt bij Scylla in Leiden in de 1e divisie. Gelukkig is Milo daar helemaal niet van onder de indruk en laat tot tevredenheid van de coach zijn beste spel zien en wint verdiend in drie games met 11-6, 9 en 7. Echt een geweldige prestatie.
Hij speelt in een poule van vijf spelers en ook zijn andere drie wedstrijden weet hij te winnen. Ook tegen Wim Gertenaar die als 18de is geplaatst, weet Milo de ballen goed te raken en wint hij in vier games met 12-10, 8-11, 13-11 en 11-7. Kortom: afgetekend de beste.
Na de poule volgen de afvalwedstrijden en komt Milo tegen Edwin Vonk te staan die als 41ste is geplaatst en bij SKF 3de divisie speelt. Nu zegt de plaatsing niet alles, maar Milo laat wel zien dat hij voor Edwin meer dan een maatje te groot is. Het wordt 11-4, 12-10 en 11-5. De volgende tegenstander van Milo is een bekende, want het is Colin Ligt. Inderdaad, Colin die eigenlijk in de najaarscompetitie 2018 teammaat zou zijn, maar helaas dacht de bond daar anders over. In de eerste twee games weet Milo goed te spreiden en loopt de aanval naar behoren. In de derde game komt hij zelfs met 3-0 voor, maar als Colin zijn eerste twee punten daarna scoort knapt er iets bij Milo en verliest hij die game zelfs met 11-4. Het is duidelijk dat Colin weer kansen ziet. Het komt uiteindelijk neer op een vijfde game en na een spannende strijd trekt Colin met 12-10 aan het langste eind en ligt Milo eruit. Helaas blijft de smaak van de laatste partij nog even bij hem hangen, maar kan hij toch terug kijken op een succesvol kampioenschap. Wie kan zeggen de nummer 1 te hebben verslagen in drie games ?
Leroy speelt ook in een poule van vijf en daarin is hij als laatste geplaatst. Hij moet het opnemen tegen de nummers 3, 17, 23 en 36 van de plaatsingslijst. Een daarvan is een bekende. Jelle Moris van Westa speelt nu 1e divisie en is 3de geplaatst. Op voorhand dus een geweldig moeilijke opgave, maar als al het stof weer is neergedaald in de middag heeft Leroy het geflikt. Hij heeft al zijn wedstrijden gewonnen. Zo heeft hij Jelle brutaal met prachtige spinballen alle hoeken laten zien en met 11-9, 11-5, 7-11 en 11-5 de klus geklaard. Leroy wordt dus net als Milo eerste in de poule. Fantastisch, wat een klasse!
In het afval schema komt Leroy tegenover Bart van der Zanden te staan en die komt uit in de 3de divisie en is als 25ste geplaatst. Leroy begint met volle overtuiging en pakt de eerste game met 11-6. Daarna schakelt Bart er een tandje bij en weet met een goed blok Leroy het moeilijk te maken. Uiteindelijk wint Bart in vier games en zit het er voor Leroy ook op. Natuurlijk kan ook hij met opgeheven hoofd de zaal verlaten. Zeker als later op de dag Bart de finale wint van Colin.
Ronald kent natuurlijk al de klappen van de zweep en is als 11de geplaatst. In de poule speelt hij gewoon netjes en verliest maar een partij van de nummer 7. Geen schande. In het afvalsysteem komt hij tegen Jelle uit en Ronald treedt in de voetsporen van Leroy. Sterker, hij doet er nog een schepje bovenop en wint in drie games met 11-8, 7 en 12-10. In de volgende wedstrijd wordt hij gekoppeld aan Erik Verzijl en die speelt voor SKF in de 3de divisie. De eerste spannende game gaat met 13-11 naar Erik, maar daarna speelt Ronald iets aanvallender in de tweede en derde game die hij met 7 wint. Het wordt uiteindelijk een vijfde game waar Erik aan de haal gaat met de overwinning. Dat geeft toch een beetje een kater, maar wie weet komt hij hem nog eens tegen in de reguliere competitie om het recht te zetten.

Lennard weet in zijn poule van vijf een wedstrijd te winnen en mag helaas niet door naar het afvalsysteem. Dat geldt ook voor Elly en dat zag er eerst niet zo uit. Elly is als 7de geplaatst en speelt in een poule van vier. Tegen de nummer 2 van de plaatsingslijst, Agnes Aupers-Altena, speelt ze namelijk prima tafeltennis en weet ze de partij zelfs te winnen. Helaas gaan de andere twee wedstrijden verloren en wordt ze laatste in de poule. Pleister op de wond is dat Agnes uiteindelijk verliezend finalist is.
Al met al weer een mooi tafeltennis dag en zo reist het gezelschap af naar Berkel, waar ze met hun neus in de BBQ en huldiging/presentatie vallen.

Hans Baetens