Seizoensopening voor de jeugd succesvol verlopen

In het laatste weekend van de schoolvakantie was bij TOGB de seizoensopening voor de tafeltennisjeugd.

De dag begon met een jeugd-senior toernooi (voor meer informatie daarover zie het toernooiverslag). Nadat dat toernooi geëindigd was hebben we met de senioren patat gegeten. We hebben daarna de bedden opgemaakt en gedoucht zodat we konden beginnen met de spellen die in de avond gepland stonden. Dit liep meteen wat vertraging op doordat er zoals te verwachten meteen een kussengevecht ontstond. Uiteindelijk konden we beginnen met de spellen, het eerste spel was het rollenspel weerwolven, waarbij er veel gelachen werd. We gingen als tweede spel Blackstories doen, dit spel was voor sommigen al bekend. Het doel van het spel is om de verhalen op te lossen. Na een tijdje van stilzitten werd het weer tijd om actief te worden, dus gingen we verstoppertje doen, met weer veel gelach (niet altijd handig bij verstoppertje ;-)). Het werd intussen al wat laat dus moesten we gaan slapen. Hier had niemand zin in dus pakte weer zijn kussen erbij om erop los te slaan. Na ruim anderhalf uur besloten er steeds meer mensen om toch maar eens te gaan liggen. Toen iedereen in bed lag begon opgave 2: alle mobieltjes weg. Dit duurde wel een tijdje maar gelukkig lukte dat uiteindelijk en konden we allemaal gaan slapen.
Zondagochtend werden we gewekt met een vrolijk muziekje, waar niet iedereen op lag te wachten. Na dat alle bedden waren opgeruimd gingen we aan het ontbijt. Daarna stonden we niet stil want daarna gingen we als snel beginnen met het eerste spel. We gingen vakkentrefbal spelen. In het begin ging het gelijk op maar in de laatste paar minuten wist de groep van Rik te winnen met 13 tegen 8. Na het trefbal was iedereen dorstig en gingen we wat drinken, met de snoepjes die de winnaars kregen. Na even gezeten te hebben gingen we een darttoernooitje doen. Het was erg spannend geworden en Luc en Ivar kwamen in de finale, waarin Luc uiteindelijk won. Daarna gingen we een headdistoernooitje doen. Voor degenen die niet weet wat headis is, headdis is net tafeltennis maar in plaats van een batje gebruik je je hoofd en de bal is wat groter. In de finale kwam Ivar tegen Jari te staan. Hier won Jari en kreeg hij ook een prijsje. Nadat de zaal opgeruimd was gingen we lunchen. Vervolgens was het bijna tijd maar we gingen voordat het echt tijd was nog even superbal spelen (een vorm van iemand is het niemand is hem). Daarna was echt het tijd om weer naar huis te gaan.
Kortom een super gezellig en weekend dat goed is voor de sfeer!

Ivar Noordam en Luc Grünbauer

Voor meer foto’s zie: https://www.facebook.com/1503868436585932/posts/1913909542248484/
98b48a15 04f2 4432 b2fc 402aa83a3015e52a7f9c 0a5a 490d 8c94 6b58105e3c5eIMG 1947IMG 1952