Jeu de boules clubontmoeting met Folatre

Het is 2 augustus 2018. Wat een belevenis. Het is al een poos stralend zomers weer en wij gaan bij TOGB spelen waar het in voorgaande ontmoetingen nogal eens flink regende.

Maar nu?????????? De mussen vielen haast dood van het dak, zoals het gezegde luidt. Maar goed, je weet waar je aan begint en je houdt er rekening mee. Dat betekent zo min mogelijk kleding (binnen de normen), goed insmeren, veel drinken en als het kan de schaduw opzoeken. Voor het archief toch nog even de stand van de graden: tussen 27 en 32, afhankelijk van de plaats waar je speelde. Genoeg over het weer. We waren weer met 10 teams vertegenwoordigd en iedereen had er zin in. 3 partijen waarvan de tegenspelers vooraf waren bepaald en waarbij voor de eerste partij de baan waarop je moest spelen was aangewezen, en voor de rest waren de banen vrij.
Na de 1e ronde was de stand toch wel opmerkelijk. Van de 10 teams stonden er 9 van Folâtre bij de eerste 10. Bezorgd vroegen wij van Folâtre ons in stilte af: wat is er met TOGB?? We durfden het niet hardop te vragen en begonnen met enige schroom, maar wel met voldoende enthousiasme, aan de 2e ronde. Alom werd met de nodige wedstrijddrift gespeeld om toch als eerste de 13 punten te halen. Velen waren redelijk snel klaar, maar 1 team dacht: “wij nemen de tijd en gaan punt voor punt naar de top”. De partij duurde dan ook ruim een uur. De tussenstand na de 2e ronde was hetzelfde: 9 teams van Folâtre bij de 1e 10. Wat is dat toch met TOGB?? Toch de warmte?? De “top-spelers” op vakantie?? De zomerzon en zijn warmte?? De teams van Folâtre maakten zich een beetje zorgen, en zonder vooroverleg was het voornemen om het in de 3e partij wat kalmer aan te doen.

Aldus werd er gespeeld en dan nu de finale uitslag van de middag: 25 gewonnen wedstrijden voor Folâtre en 5 voor TOGB. Oprecht, zonder Dolf (zie foto) zouden wij handmatig nog van alles aan het uitrekenen zijn, maar dank zij hem en de computer is het een fluitje van een cent.

In onze nazit hebben de Folâtre-spelers zachtjes hun medeleven geuit met de spelers van TOGB.

Wie waren nu de spelers met de hoogste score?
Leen Hoogerdijk en Piet Slaager van Folâtre: 3 +33 en Adrie van Lienden en Frits van Spronsen (zonder geluk wint niemand) van TOGB: 1 +3.
Met dank aan allen die weer voor een geslaagde middag hebben gezorgd en wij hopen op de ontmoetingen in het nieuwe jaar.

Janny Korevaar (Folatre)

IMG 20180802 WA0000 17