Vriendschappelijke jeu de boules tegen KCC

Jaarlijks spelen onze TOGB-JdB-ers vriendschappelijk tegen een paar verenigingen. Een daarvan is het Capelse KCC, dat als JdB-club onderdeel is van korfbalvereniging KCC.

Vorig jaar zijn zij bij ons op bezoek geweest, op woensdagmiddag 11 juli zijn wij in Capelle aan den IJssel geweest. Wij speelden met 10 koppels, aan KCC-kant deden 14 koppels mee. TOGB speelde louter tegen KCC-teams. KCC beschikt over buitenbanen, maar ook over overdekte banen. Met het stabiele weer van de afgelopen periode was de keuze dit keer niet moeilijk, we speelden buiten. Om 13.00 uur meldden wij ons en na een kort welkomstwoord kon om 13.30 uur gestart worden met de wedstrijden. Er werden deze middag door ieder koppel 3 wedstrijden gespeeld. Onder het genot van een kop koffie, een drankje, pinda’s en een fruithapje was het goed uit te houden. Op de banen zelf ging het er gezellig, maar af en toe ook fel aan toe. Ja, sorry, het is vriendschappelijk, maar het gaat natuurlijk ook om de punten. En dat betekent dat er bij verschil van mening over van de ligging van de boules ten opzichte van de but er gemeten mag/moet worden. Men is eruit gekomen, zoals altijd. Zo tegen 17.00 uur waren de partijen gespeeld en kon de balans opgemaakt worden. Per winstpartij was 1 punt te behalen. Bij KCC kwam als beste koppel naar voren Ria en Koen de Groot (3 punten, saldo +28) en bij TOGB was dit het koppel Ton van der Tol/Peter Hooftman (3 punten, saldo +16). In de algemene rangschikking behaalden Ton en Peter hiermee een 3e plaats achter het 2e KCC-koppel Kees Gerrese/Conne Nevens (3 punten, saldo +27). De onderlinge strijd tussen KCC en TOGB werd dit keer in het voordeel van KCC geslecht: KCC 18 punten en TOGB 12 punten. Hierbij werden alleen de partijen tussen KCC- en TOGB-koppels meegeteld. Volgend jaar weer. Dan is KCC weer welkom bij TOGB!

De JDB Commissie.

Foto 1 IMG 0637Foto 2 IMG 0633