2e Regiotoernooi Jeu de Boules bij TOGB

Op zaterdag 9 juni 2018 hield TOGB-Jeu de Boules haar 2e Regiotoernooi op de banen rond clubgebouw Den Opper.

Spelers vanuit de Regio konden zich hiervoor inschrijven. Het was die zaterdag prima weer: zon, wat wind en een niet te hoge temperatuur. In totaal 22 koppels hadden zich voor het toernooi opgegeven. Er werden 5 rondes gespeeld. Rond 10.00 uur werden de eerste boules geworpen, even na half 5 was de strijd gestreden. Van TOGB deden er 6 koppels mee. Het Rotterdamse USV was met 8 koppels het beste vertegenwoordigd. Naast de spelers kwam er nog redelijk wat publiek kijken, dat mooi Jeu de Boules voor gespiegeld kreeg. Het spel is niet zo maar een bouletje werpen. De een plaatst een boule zo dicht mogelijk bij de but en zijn maat kaatst indien nodig een boule van de tegenstander weg. Dat alles onder uiterste concentratie. Dat hebben we tijdens dit toernooi wel gezien! De organisatie van het toernooi onder leiding van Claudia van der Hoek-van Staveren was weer prima verzorgd. Voor de innerlijke mens waren heerlijke soep en lekkere broodjes bal beschikbaar. Tussen de partijen door werd er met groene hapjes rondgegaan. Aan het einde van de middag bleek er maar 1 koppel te zijn dat alle wedstrijden gewonnen had en dat waren Louis van der Horst en Chris Hokken van Nikantes. Detail: ook vorig jaar waren zij de winnaars. Het koppel Ron van der Velden/Dennis van Lent leek deze dag onverslaanbaar. Na 3x 13-0 en 1x 13-3 werd fier de laatste ronde ingegaan, maar toen kon het niet afgemaakt worden. De 7-13 nederlaag was wel voldoende om als tweede te eindigen. De prijswinnaars gingen met een enveloppe naar huis en met een mooie, grote bak met Berkelse tuinbouwproducten. Ook de troostprijs, gewonnen door de TOGB-ers Ada Verrijp en Nel de Veld, bestond uit zo’n bak. Een bekende TOGB-er sponsorde deze Berkelse tuinbouwproducten.

De prijswinnaars ziet u hieronder:

Punten Saldo
1. Louis van der Horst Chris Hokken 10 24
2. Ron van der Velden Dennis van Lent 8 43
3. Krijn Kok Christophe Bel 8 36
4. Jan Loonstra Erling Poelgeest 8 25
5. Anouschka Bijl Jesper van Eersel 8 19
6. Harry van den Herik Leendert van der Made 6 22
7. Luca Kok Koen Wentink 6 19
8. Gijs Maaskant Walter Schindler 6 15

Het was weer een geslaagd toernooi. Met dank aan alle vrijwilligers. Op 28 juli zal door TOGB opnieuw een Regio-toernooi georganiseerd worden.

Aad Wijsman

Verslag foto DSCF3118
De winnaars Louis van der Horst en Chris Hokken met in hun midden Claudia van der Hoek-van Staveren.